Повече от седмица след като маските на закрито отново станаха

...
Повече от седмица след като маските на закрито отново станаха
Коментари Харесай

Пореден спор между депутати за маските, НС не било обществено място

Повече от седмица откакто маските на закрито още веднъж станаха наложителни, днешният пренарен ден още веднъж стартира със разногласия за носенето на маски от народните представители. Славчо Атанасов от "Обединени патриоти " алармира, че двама от сътрудниците му не носят защитни средства.
Веднага шефката на Народното събрание Цвета Караянчева направи забележка на самостоятелния народен представител Павел Шопов и Александър Паунов от Българска социалистическа партия.
"Не е ваша работа да съобщавате кой е без маска, има си РЗИ. Нека Народното събрание се съсредотачи върху законодателството, а не кой е с маска и без маска ", отвърна соцдепутатът Георги Свиленски.
В отговор пък Караянчева уточни, че ще сезира РЗИ за неносенето на маски. Тя обаче похвали Валери Жаблянов, че е с маска, макар че точно той предходната седмица се оплака от тормоз, че медиите демонстрират фрагменти кой съблюдава парвилата и кой не.
От своя страна Александър Паунов настоя, че в Народното събрание няма съображение да се носи маска, защото това не е публично място, тъй като достъпът до него се управлява. Той уточни още, че управлението на Народното събрание не съблюдава предписанията на здравните управляващи, защото не е осигурило нужната отдалеченост от 1,5 м. сред народните представители.
"Да пристигна РЗИ да ни санкции, ние ще продължим в съда ", закани се Паунов.
"Тук е затворено място, би трябвало да съблюдаваме разпоредбите, както всички жители ", постави точка на разногласието Караянчева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР