Повече от половината работодатели предвиждат увеличение на заплатите през 2018

...
Повече от половината работодатели предвиждат увеличение на заплатите през 2018
Коментари Харесай

Половината работодатели планират ръст на заплатите догодина според търговско-промишлената палата

Повече от половината работодатели плануват нарастване на заплатите през 2018 година, съобщи по " Нова телевизия " ръководителят на Българската търговско-промишлена палата (БТТП) Цветан Симеонов.

По думите му това ще сторят 51% от работодателите, до момента в който 17 на 100 са декларирали, че нямат опция за нарастване. Други 28% се двоумят, демонстрира изследване на БТТП. Симеонов разяснява, че те чакат годишните си доклади и евентуално множеството ще усилят възнагражденията. " А 2% от компаниите даже ще понижат заплатите на своите чиновници ", добави той.

В множеството случаи се чака нарастването на възнагражденията да бъде с 10% - за 79 на 100 от работодателите, до момента в който единствено 1% възнамеряват да вдигнат заплатите с повече от 20 на 100.

" Космически заплати е доста оптимистично, тъй като няма да е галактически нито растежът на стопанската система, нито растежът на обособените предприятия ", разяснява ръководителят на БТПП. Най-сериозен растеж на заплатите следващата година се чака в айти бранша, индустрията, телекомуникациите, недвижимите парцели и търговията.

Според БТТП 68% от компаниите плануват да раздадат бонуси, а 20% ще оставят чиновниците си без спомагателни тласъци. 17% още не са решили.

Малко над 38% от компаниите възнамеряват да наемат личен състав през идната година, до момента в който 6% считат да вършат съкращения, демонстрира още изследването.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР