Повече от половината българия няма да почиват през лятото, но

...
Повече от половината българия няма да почиват през лятото, но
Коментари Харесай

Между 5 и 10 лева ще плащаме за чадър и шезлонг на родните плажове

Повече от половината българия няма да почиват през лятото, само че какви цени да чакат тези, които въпреки всичко ще се отдадат на летен релакс и то на родното Черноморие?
На централния плащ във Варна цените ще останат непроменени. Цената на чадъра е 5 лв., също толкоз ще плащаме и за шезлонг. Очакванията са за доста туристи и добър сезон. Има задоволително спасители, макар че всяка година намирането на фрагменти е все по-трудно.
Цените на нощувките се резервират на равнището на предходната година. Ако някъде има повишения, те ще са в рамките от 2% до 5%. В началото на сезона цените в курорта „ Златни пясъци” варират сред 50 и 100 лв. на нощувка на човек въз основата „ ол инклузив”. От 15 юни тези цени ще се покачат с 20-30%, а в най-силния сезон ще станат съвсем двойни, оповестява Нова телевизия.
На централния плаж в Созопол чадър и шезлонг ще костват по 6 лв..
Цените са по-високи в Слънчев бряг - на централния плаж там наемането на чадър и шезлонг ще е по 10 лв.. Толкова ще се заплаща за услугите и в " Златни пясъци ". В Свети Влас пък ще ни желаят по 8 лв..
Какви ще са ограниченията против кражбите?
Лятна горещина, отпускарско въодушевление и приятна заплеснатост - идеално време за крадците с бързи сръчни ръце, подготвени за секунди да пребъркват чанти и джобове. Десетки локални и туристи всяко лято се оказват ужилени от джебчиите.
Любими места на джебчиите са оживените - пазари, молове и спирките на градския превоз, изключително тези, които са в центъра на града. Затова по спирките и в рейсовете и това лято ще има цивилни служители на реда. Още двама командировани служители на реда ще бъдат зачислени към тях, само че за справяне с ловките крадци се разчита и на бдителността на хората. Повечето обаче заобикалят мнения по тематиката.
За да оказват помощ против престъпността по морето, повече от 120 служители на реда от страната са командировани във Варненска област в трите летни месеца. На север по морето през юли и август ще има двама служители на реда - румънци, поканени са и чиновници на реда от Германия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР