Повече от половината българи смятат, че само МВР трябва да

...
Повече от половината българи смятат, че само МВР трябва да
Коментари Харесай

Кой да се грижи за сигурността?

Повече от половината българи считат, че единствено Министерство на вътрешните работи би трябвало да се грижи за публичния ред и сигурността на популацията. Това сподели изследване на Галъп за предаването Референдум на Българска национална телевизия. 42 на 100 от хората са на мнение, че би трябвало да се даде опция и частните охранители да пазят реда в градовете и селата.

Българите не са единни за това по какъв начин биха се чувствали, в случай че защитата на тяхното обитаемо място се разпореди на частна охранителна компания, демонстрира изследването. 34.7 % ще се усещат несъмнено, 30.6 на 100 по-несигурни, а за съвсем 33 % няма разлика. В село Буковлък има двама служители на реда, които съгласно кмета не съумяват да се оправят. В същото време и частната защита не е решение за него.
Росен Росанов - кмет на село Буковлък
Тия хора по какъв метод ще правят инспекция на МПС, по какъв начин ще правят инспекция на трима жители в едно обитаемо място.
Полицията ще си прави работата. Но няма по какъв начин във всяко обитаемо място да се обезпечи дежурен служител на реда. Ще има мобилни екипи. Това съобщи вътршният министър Валентин Радев на среща с кметовете на обитаемоте места в Плевенско.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи

Това не е неприятна процедура. Въпросът е къде е салдото. Срещу тези 200 хиляди, които са частни охранители или единствено охранители, както се назовават, против тях стоят почти 15 униформени, които правят същата активност. Вижте какъв е салдото. Така сме решили хората, ние, жителите, и тоя бизнес се е развивал. А ние докога ще го спрем и къде ще го създадем... Нека е ясно едно те ще оказват помощ единствено.
90 хиляди са записаните охранители у нас по данни Евростат, съобщи в студиото на Референдум Татяна Иванова от Индустриален клъстер Сигурност. В същото време България е отпред по обществени разноски за запазване на публичния ред. Кадрови се оказва и главният дефицит пред Министерство на вътрешните работи при извършване на функционалностите им съгласно изследването на Алфа рисърч. Почти 45% показват материалните провокации. Гостите в студиото бяха единомислещи, че с цел да има сигурност e нужна промяна в Министерство на вътрешните работи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР