Повече от година преди масираната атака на Хамас срещу Израел

...
Повече от година преди масираната атака на Хамас срещу Израел
Коментари Харесай

От една година Израел е знаел за подготвяното нападение на Хамас

Повече от година преди масираната офанзива на Хамас против Израел предишния месец, военното разузнаване е разполагало с подробна информация за проекта на групировката да наруши границата с Газа на десетки места и да нападна десетки общности и армейски постове, написа в. „ Аарец “, базирайки се на представители на защитата.

По-голямата част от тази информация е била споделена със службата за сигурност Шин Бет, споделиха публични лица през седмиците след експлоадирането на войната, добавяйки, че политическото управление, което се смени в края на предходната година, е било осведомено с най-малко част от разследващите данни.

Но Израел не се приготви вярно за опасността и наподобява не вярваше, че водачът на Хамас в Газа, Яхя Синвар, е възнамерявал да реализира проекта. Провалът на разузнаването, комбиниран с незадоволителна защита по граничната ограда и неправилна политика по отношение на палестинците като цяло, провокира цялостна изненада – и солидни цивилни и военни жертви, написа изданието, представено от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР