Повече от година и половина президентът Румен Радев не изпълнява

...
Повече от година и половина президентът Румен Радев не изпълнява
Коментари Харесай

Нинова нападна Радев: Открива винарни и оркестри, но не свиква Консултативния съвет за национална сигурност

Повече от година и половина президентът Румен Радев не извършва конституционните си отговорности и не привиква Консултативния съвет за национална сигурност. Това е извънредно необходимо в този момент, откакто Хамас нападат цели в Израел. Българските служби за сигурност са изправени пред съществено тестване, само че ние не знаем какво се случва и каква подготвеност за реакция имат те в тази комплицирана обстановка. Това съобщи по Би Ти Ви водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя намерено нападна Румен Радев, че върви да открива винарни, занимава се с оркестри, само че не извършва отговорностите си.

КСНС би трябвало да се привиква на три месеца, само че Радев не почита институциите. Ако има проблеми с изпълнителната власт, това не би трябвало да бъде за сметка на националната сигурност, съобщи Нинова.

Според нея претенции избор на съмнение на държавното управление на Денков не цели да реализира избирателен резултат – казусът с енергийната сигурност на България е значим, а затварянето на въглищните централи може да провокира срив в енергийния баланс, уточни политикът.

Вотът на съмнение е стъпка от нашата поредна политика по тематика енергетиката, която ръководещите убиват сега, бе безапелационна Нинова.

Тя напомни, че първо сме се отказали от нуклеарната енергетика, при все това имаме подготвена площадка на Белене за построяването на втора АЕЦ у нас – гласувана и на референдум.
Според Нинова дейностите на енергетици и миньори не може да се дефинира като спор, а по-скоро като спор с ръководещите. И той се отнасял до това кой да открадне едни 700 млн. лв., които вероятно ще отидат за фотоволтаици и откриването на 20 работни места.

Корнелия Нинова разяснява и идните локални избори и в частност номинацията на Българска социалистическа партия Ваня Григорова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР