Повече от една трета от пълнолетните хора в Китай имат

...
Повече от една трета от пълнолетните хора в Китай имат
Коментари Харесай

В Китай масово страдат от хипертония

Повече от една трета от пълнолетните хора в Китай имат високо кръвно налягане, само че единствено един на двайсет души вземат ограничения, с цел да управляват кръвното си, сочи изследване.
Инсултите са една от най-честите аргументи за смъртността в страната, всеки пети случай на гибел се дължи на инсулт, споделят учените и регистрират неконтролираното високо кръвно като главен рисков фактор. По-малко от една четвърт от хората с хипертония в Китай вземат ограничения и одобряват ефикасни медикаменти. Друг проблем, който се регистрира, е, че без значение от това, че има евтини медикаменти за контролиране на кръвното, по-често се изписват скъпоструващи лекарства.
" Хипертонията е необятно публикувана в Китай поради фактори като " застаряващо население, урбанизация, затлъстяване и погрешно хранене ", отбелязва проф. Лисин Чжян, който е началник на научния екип, осъществил проучването. В него са взели участие 1.7 млн. пълнолетни китайци на възраст сред 35 и 75 години в 31 китайски провинции. То е извършено в границите на самодейност за понижаване на факторите за сърдечносъдови болести в Китай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР