Повече от една трета от калориите, които приемаме, са от

...
Повече от една трета от калориите, които приемаме, са от
Коментари Харесай

Как безболезнено да се откажете от захарта?

Повече от една трета от калориите, които одобряваме, са от захар или от бяло брашно. Тялото ни не може да се оправи с подобен голям товар и си коства да се замислим по какъв начин изцяло да премахнем тези нездравословни въглехидрати от менюто си.

Защо захарта е нездравословна?

Захарта предизвика доста проблеми в тялото, а точно:
намаление на имунитета автоимунни болести сърдечни болести диабет синдром на раздразнените вътрешности хронична отмалялост кандидоза
Изследванията демонстрират, че една от главните аргументи за понижен имунитет е фактът, че захарта пречи на проникването на витамин С в белите кръвни кафези, които по-късно потискат имунитета. Колкото повече захар консумирате, толкоз по-малко продуктивни са вашите левкоцити и затова, толкоз по-слаба е имунната им интензивност.

В допълнение захарта подтиква секрецията на инсулин в панкреаса, което от своя страна подтиква производството на триглицериди в черния дроб. 

Диетолозите оферират няколко стъпки за последователно отричане от захарта, чието осъществяване би трябвало да се трансформира в табиет.

1. Хранете се постоянно

В идеалния случай би трябвало да се придържате към 5 хранения дневно или 3 пълноценни хранения + 2 закуски. При доста хора се следи спад в кръвната захар и надлежно това предизвика предпочитание за консумация на нещо сладко и калорично.

2. Изберете пълноценни храни

Колкото по-близо е продуктът до първичната си форма, толкоз по-малко модифицирана захар съдържа той. Плодовете и зеленчуците нормално не водят до метаболитни проблеми, изключително когато се употребяват вярно.

Започнете деня си с протеини, мазнини и фитонутриенти.
Смутитата са идеални за задачата. Типичната закуска, изобилстваща от въглехидрати и сладки или нишестени храни, е най-лошият вид, защото по-късно през целия ден ще изпитвате предпочитание за консумация на захар.

3. Добавете подправки към храната си

Кориандър, канела, индийско орехче, карамфил и кардамон - всички тези подправки естествено ще подсладят храната ви и ще понижат апетита ви.

4. Включете в режима си качествена мултивитаминна и минерална добавка, витамин D3 и омега-3 мастни киселини

Недостигът на хранителни субстанции може да изостри апетита и колкото по-нисък е дефицитът на хранителни субстанции, толкоз по-малко е желанието за ястие. Няколко хранителни субстанции, в това число хром, витамин В3 и магнезий, усъвършенстват контрола на кръвната захар.

5. Движете се повече

Упражнявайте се, танцувайте или се занимавайте с йога. Активният метод на живот може да помогне за понижаване на напрежението, да усили силата ви и да понижи потребността от презареждане със захар.
 Дори не подозирате какъв брой потребна може да бъде захарта в градината Дори не подозирате какъв брой потребна може да бъде захарта в градината
Захарта не постоянно е потребна за изразходване, само че като всяко нещо в природата, тя също има своето място. В идващите редове ще ви покажем...

6. Спете повече

Когато се усещаме изтощени, постоянно посягаме към захарта, която е източник на сила.

7. Детоксикирайте тялото си

След детоксикация понижава освен апетита, само че и желанието за консумация на захар.

8. Не подценявайте прочувствените проблеми 
 5-те храни, които ще засилят метаболизма ви 5-те храни, които ще засилят метаболизма ви
Метаболизмът е скоростта, с която тялото ви изгаря калории и отделя в допълнение тегло. По-високият метаболизъм понижава риска от затлъ...

Често зад желанието ни за консумация на сладки храни се укривам нашите прочувствените потребности.

9. Внимавайте със скритата захар в храната

Не забравяйте, че всички подсладители: царевичен сироп, царевична захар, царевичен сироп с фруктоза, захароза, декстроза, мед, меласа и кафява захар, са просто нездравословна захар. Избягвайте всички тези субстанции в храните, които купувате.

10. Пийте доста вода

Понякога жаждата се оказва маскирана от възприятие на апетит, тъй че колкото повече вода пиете вода, толкоз по-малко предпочитание за сладко ще имате.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР