Повече от десетилетие сигналите от Уестминстър се люшкаха между грандиозни

...
Повече от десетилетие сигналите от Уестминстър се люшкаха между грандиозни
Коментари Харесай

HS2 достигна ли края си? Изглежда, че Риши Сунак ще нанесе последния удар

Повече от десетилетие сигналите от Уестминстър се люшкаха сред грандиозни видения (Гордън Браун, Дейвид Камерън, Борис Джонсън) до затягащ колан натурализъм (отново Борис Джонсън).

Сега наподобява, че Риши Сунак ще нанесе последния удар, въпреки че евентуално проектът не е бил да бъде заловен да отрязва западния крайник на HS2 по средата на първата си конференция като водач в града, който ще загуби най-вече от ампутацията му.

Едва преди три години господин Джонсън даде цялостната си поддръжка, обещавайки освен да приключи напълно, само че и Northern Powerhouse Rail (NPR), нова високоскоростна връзка от Ливърпул до Лийдс, която дава обещание да вкара връзките изток-запад в 21-ви век.

Това се основава на обзор, осъществен от Дъг Оукърви, който не би могъл да бъде по-ясен по отношение на обосновката за създаване на север от Бирмингам: „ Правителството би трябвало да се ангажира с цялостната Y-образна мрежа… има смисъл да се извърши Фаза едно от Лондон [до Бирмингам] единствено в случай че се продължи със северните етапи, с цел да се обезпечат трансформационни изгоди за Северна Англия. “

Прочетете още:
Три съществени точки от речта на Хънт - разбор на Ед Конуей
Ето какво е в основата на данъчното разделяне на торите

Г-н Джонсън се съгласи, за съвсем две цялостни години. След това през 2022 година, изплашен от непрестанно растящия бюджет, той разгласи, че източният сектор до Лийдс ще бъде анулиран и отхвърли обещанието си за NPR, позиция, жигосана на първите страници на районни и локални вестници като „ изменничество на Севера “.

„ Граждани втора класа в превоза “

На тяхно място господин Джонсън предложи пакет от £96 милиарда за строителство и надграждане на съществуващи линии в северния и източния Мидландс. Централна за това беше по-евтина версия на NPR, която ще употребява „ аварийния потенциал на HS2 “.

Накратко, това значи, че без HS2 до Манчестър, решаващи усъвършенствания на пътуването изток-запад на север също са под подозрение.

Очакваме да забележим какви други възможности излага господин Сунак - той загатна, че локалните пътища, автобусните направления и дупките са по-висок приоритет - само че остават основни въпроси.

Щракнете, с цел да се абонирате към Sky News Daily, където и да получавате вашите подкасти

Ще оцелее ли последният останал дънер от източния крайник, отклонение от Бирмингам до East Midlands Parkway, свързващо линията с Нотингам и Дарби, по-късно изтребване?

И има ли някакъв късмет HS2 в миналото да доближи централен Лондон или да остане вечно в прелестна, прекомерно характерна изолираност в Old Oak Common в Актън?

Достатъчно тогава за делегатите в Манчестър да обсъдим. Ветераните в тези неща може да си помислят, че при Тереза ​​Мей единствено букви са падали на конференцията, а не цели железопътни линии.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР