Повече от десетилетие откакто за последно работиха заедно в Манчестър

...
Повече от десетилетие откакто за последно работиха заедно в Манчестър
Коментари Харесай

"Юнайтед" събра отново Сър Алекс и Роналдо

Повече от десетилетие откогато за последно работиха дружно в " Манчестър Юнайтед ", двете клубни митове - великият управител Сър Алекс Фъргюсън и петкратният притежател на " Златната топка " Кристиано Роналдо, още веднъж се събраха. Основният спонсор на 20-кратния първенец предложения двамата на диалог за водачеството и връзката.

Видеото умили почитателите на " алените дяволи " и ги върна към спомените за триумфите в интервала 2003-2009 година - 3 следващи трофеи в Англия, един трофей от Шампионската лига и още 6 купи.

Още през цялото време на клипа се усеща специфичната връзка сред двамата. Сър Алекс описа по какъв начин оказал помощ на Роналдо да се приспособява към живота в Манчестър по времето, когато Кристиано бе един надарен португалски младеж, незнаещ нито дума на британски... или шотландски.

" Комуникацията е основна за един управител, тъй като посредством нея караш хората да схванат какъв брой ги цениш. За мен нямаше значение дали приказвам с някой от играчите или с отговорника за терена. Мисля, че водачеството и връзката вървят ръка за ръка. При Кристиано беше значимо това момче да се усеща удобно тук ", сподели Фъргюсън.

Когато Роналдо смени " Спортинг " с " Манчестър Юнайтед ", той не притежаваше впечатляващата физика, с която може да се похвали през днешния ден. Тогава Сър Алекс незабавно споделя на гения, че няма да играе във всеки мач, само че това ще се случи, в случай че се показва чудесно и демонстрира неизменност в изявите си.

" Беше ми мъчно. Представете си по какъв начин едно 18-годишно момче от " Спортинг " идва и стартира да играе един до друг с Гигс, Скоулс, Кийн, Солскяер. Бях доста обезпокоен, само че Сър Алекс ми оказа помощ с връзката. Понякога ме канеше в офиса си, дружно с преводач, с цел да ми изясни по какъв начин да развия своя капацитет. Послушах всеки негов съвет от ден първи. Винаги съм казвал, че той е моят футболен татко. ", показа Кристиано.



Разговорът стигна и до най-емоционалния миг от взаимната им работа. Той не е обвързван с титли и триумфи на терена.

" Може и да не си спомня, само че един път татко ми беше в болница и моите мисли бяха единствено с него. Сър Алекс пристигна и ми сподели " Кристиано, прибери се за два или три дни. Ще ни бъде мъчно без теб, имаме тежки мачове, само че разбирам в каква обстановка си. Отиди при татко си. " За мен такива моменти са по-важни от спечелването на Шампионската лига или Висшата лига. Ценя го високо, тъй като държи на думата си! ", описа Кристиано.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР