Повече от денонощие Киев е под атаката на руските военниДесетки

...
Повече от денонощие Киев е под атаката на руските военниДесетки
Коментари Харесай

Киев е под обсада

Повече от денонощие Киев е под офанзивата на съветските военни

Десетки цивилни са ранени. Сред тях има и деца.

Крилата ракета удари след 8 ч. сутринта жилищна постройка в Киев. Не се оповестява за жертви, само че има ранени.

Заради непрестанните гърмежи хиляди още веднъж спаха в метростанциите или в изби, подземни паркинги и бомбоубежища. Напрегната нощ прекараха и нашите сънародници в украинската столица.

"Чуваха се гърмежи, изтребители и бомби. Слава богу имаме всичко – вода, храна, електричество и имаме връзка. Надяваме се всичко да се успокои “, споделя Васко Младенов.

В едно от укритията в Киев е и Анна, която е пристигнала в града преди дни, с цел да се види с околните си в Източна Украйна. Броени часове след кацането ѝ обаче стартира съветската инвазия.

„ Почти не съм спала последните две нощи. В Киев няма таксита, тъй като никой не желае да излезе да си рискува живота “, споделя Анна съобщи

Метрото към този момент е единствено заслон, всички влаковете са спрени от придвижване. Близо до гарата украински бойци инспектираха следите, останали след боевете през нощта - изгорели коли, паднали снаряди и патрони.

Въоръжените сили на Украйна настояват, че са отблъснали всички нападения на врага през нощта.

„ Внимавайте за провокатори и хора, които маркират цели. Моля ви, пазете се и отидете в укритията. Няма нито един високомерен регионален град. Да живее Украйна “, сподели във видеопослание кметът на Киев Виталий Кличко.

Украинският президент съобщи, че е отказал на Вашингтон да бъде евакуиран и остава в Киев.

"Устояхме и сполучливо отблъскваме вражеските офанзиви. Боевете не престават в доста градове и региони. Киев и основни градове към столицата са под контрола на нашата войска. Окупаторите желаеха да блокират центъра на страната ни и да слагат тук своите марионетки, както в Донецк. Осуетихме проекта им “, сподели украинският президент Володимир Зеленски.

В Донецк поради боевете се стигна до дефицит на питейна вода.

Репортерът на „ Скай Нюз “ Алекс Роси оповестява, че в покрайнините на Мариупол се чуват звуците на доста тежка артилерийска борба.

Русия разгласи, че е превзела югоизточния град Мелитопол. А представителят на Кремъл съобщи, че Путин е наредил краткотрайно прекъсване на настъплението на съветските военни елементи в петък, с цел да даде време за договаряния.

„ Тъй като украинската страна всъщност отхвърли да договаря, напредването на главните съветски сили беше обновено през днешния ден, в сходство с оперативния проект “, сподели Песков.

Украински медии оповестиха, че няма удостоверение от страна на украинските управляващи, че са отказали да договарят.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР