Повече от 90 % от тайванските граждани се противопоставят на

...
Повече от 90 % от тайванските граждани се противопоставят на
Коментари Харесай

Тайванските граждани се противопоставят на китайските военни заплахи и категорично не приемат принципа Един Китай

Повече от 90 % от тайванските жители се опълчват на военните закани на Китай против страната, като близо 80% считат, че поддържането на мира в района е отговорност и на двете страни. Това демонстрираха данните от социологическо изследване на Съвета по континенталните въпроси, водещият орган за установяване на политиката по отношение на Китай.

Около 90,3 % от интервюираните показаха неодобрение от пасивно-агресивните закани на Пекин, а 74% обявиха, че китайското държавно управление е недоброжелателно към Тайван.

Близо 80 % от респондентите в изследването показват, че поддържат обръщението на президента Цай Ин-уен във връзка националния празник на страната на 10 октомври, в което тя означи, че запазването на мира не е отговорност единствено на Тайван, а би трябвало да бъде полезност, споделяна от двете страни.

Освен това 85,3% поддържат позицията на Цай, изразена по време на нейното послание, а точно готовността ѝ да взе участие в логичен разговор с Пекин, стига да се запазят паритетът и достолепието на страните.

Около 75% от запитаните лица изрично не утвърждават правилото „ Един Китай “, а малко повече от 75% отхвърлят модела „ една страна, две системи “,предложен от Пекин. Близо 87% са на мнение, че единствено 23-те милиона жители на Тайван имат право да дефинират бъдещето на страната.

Данните сочат още, че 73,4 % от интервюираните лица поддържат тясното съдействие със Съединени американски щати за подсилване на националната сигурност и защита.

Проучването е извършено в интервала 6 ноември – 10 ноември, като в него присъединяване вземат 1074 лица на възраст над 20 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР