Повече от 87 млн. потребители на Фейсбук вероятно са засегнати

...
Повече от 87 млн. потребители на Фейсбук вероятно са засегнати
Коментари Харесай

87 млн. потребители засегнати от Cambridge Analytica

Повече от 87 млн. консуматори на " Facebook " евентуално са наранени от абсурда с приключването на данни, съобщи " Форбс ". Това са съобщили от обществената мрежа.

Повечето са американски жители и скоро ще бъде допустимо да ревизират дали данните им са били употребявани от Cambridge Analytica.

По-рано беше обявен по-малък брой наранени консуматори. От компанията Cambridge Analytica оповестиха в изказване, че не може да са повече от 30 млн. души.

От " Facebook " направиха серия промени, с които да се усъвършенства сигурността.

Очаква се на 11 април създателят и изпълнителен шеф Марк Зукърбърг да свидетелства пред Комисията по енергетика и търговия на Конгреса за тота по какъв начин компанията му опазва персоналните данни на близо 2 милиарда консуматори.

Той към този момент отклони настояването персонално да се яви и пред английска парламентарна комисия и изпрати собствен заместител.

Разкритието идва на фона на разразилия се към " Facebook " скандал в Европа и Съединени американски щати. Британската компания Cambridge Analytica непозволено се сдобила с персонални данни от профилите на 50 милиона души в обществената мрежа преди изборите за президент в Съединени американски щати през 2016 година

Скандалът коства постовете на управителни лица.

Оказва се, че освен Съединени американски щати, само че и Европа се тресе от сходни разкрития за водещи политици.

В началото на месеца стана ясно, че съществени немски партии купили данни на гласоподаватели от " Дойче пост ", оповестява " Политико ".

Вестник " Билд ам зонтаг " се е сдобил с документи, които разкриват, че Християндемократическият съюз на канцлера Ангела Меркел и Партията на свободните демократи са почнали да се снабдяват с информацията от куриерската компания още през 2005 година Те са похарчили десетки хиляди евро за тази информация преди парламентарните избори през септември 2017 година

Според изданието данните на гласоподавателите може да са им помогнали да нападат съответни елементи от електората с политически лозунги. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР