Повече от 800 двойки сключиха брак на Великден в една

...
Повече от 800 двойки сключиха брак на Великден в една
Коментари Харесай

Стотици южноафриканци сключиха брак на масова церемония на Великден

Повече от 800 двойки подписаха брак на Великден в една от най-големите всеобщи сватбени церемонии в Южна Африка след пандемията от COVID-19, оповестява Ройтерс.

Международната Петдесятна черква благославя полигамните съюзи, които са постоянно срещани в някои африкански общности и църквата споделя, че те са позволени от Библията.

Масовите й сватби се организират три пъти в годината - на Великден, през декември, а също и по време на тържествата през септември за основаването на църквата през 1962 година

Лебогиле Маматела, 38-одишна, държавен чиновник, която стана втората брачна половинка на бащата на детето си в неделя, сподели пред Ройтерс след церемонията: " Това е специфичен ден, доста съм щастлива. Наистина, в действителност правя оценка този миг да бъда част от семейство Махлуку. Чувството е ужасно. "

Новият й брачен партньор, 40-годишният Рото Махлуку, се причисли към църквата през 1993 година и се ожени за първата си брачна половинка, Дитопа Махлуку, преди 16 години. Двамата имат три деца.

37-годишната Дитопа сподели, че вторият брак на нейния брачен партньор е " осъществяване на това, което Бог е основал за нас, осъществяване на писанието, което споделя, че дамите ще гледат към един мъж ".

Настоящите съпруги бяха облечени в цветни облекла на церемонията в йерусалимската конгрегация на Международната Петдесятна цирква, на 100 километра северно от Йоханесбург. Тези дами, които се омъжват за носеха обичайни бели рокли.

Масовата гала спря, въпреки и за малко, дълготраен спор за управлението на църквата, която има към три милиона членове, което я прави една от най-големите конгрегации в Южна Африка.

Битката е за завещание сред трима братя и тя стартира след гибелта през 2016 година на водача на църквата Глейтън Модиз.

През 2020 година петима души бяха убити при пукотевица в друга конгрегация на църквата, само че съдът предходната година приключи делото против 42-ма обвинени.
 Индия подвига минималната легална възраст за брак на девойките
Индия подвига минималната легална възраст за брак на девойките

Мярката обаче провокира спорни мнения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР