Повече от 80 студенти заедно с представители на стартиращи компании,

...
Повече от 80 студенти заедно с представители на стартиращи компании,
Коментари Харесай

Huawei Talent Summit: Компанията проведе събитие в подкрепа на младите таланти

Повече от 80 студенти дружно с представители на започващи компании, неправителствени организации, консултантски компании и университети от цяла Европа се събраха в Хелзинки, Финландия, на Huawei Talent Summit. Събитието означи достиженията в стратегиите на Huawei за разкриване на млади таланти в ИКТ сферата. По време на семинара беше подложен акцент върху решаването на бъдещи провокации като подобряването на цифрови умения, липсата на фрагменти в региона на ИКТ, равенството и устойчивостта.

Европа изпитва дефицит на квалифицирани експерти в региона на ИКТ. Въпреки че търсенето на експерти в тази област нараства бързо, даже в най-напредналите в цифрово отношение страни от Европейски Съюз повече от половината от фирмите оповестяват за проблеми с попълването на работните места. Стажантските и обучителни стратегии могат да бъдат решение, което да помогне на младите гении да придобият нужните познания и да разширят хоризонтите си въз основа на неповторимо ноу-хау от практиката.

По време на срещата на бяха оповестени главните изводи от съвместния документ  “White Paper ” на Huawei и компанията за финансови ĸoнcyлтaции EY относно дигиталните умения. Според Лука Марколин, старши консултант в EY, търсенето на цифрови умения нараства бързо и доста изпреварва предлагането, като в Европа се следи забележителен дефицит на фрагменти в региона на ИКТ. Според Индекса на цифровата стопанска система и общество през 2021 година Финландия е преди всичко във връзка с човешките запаси с цифрови умения измежду всички европейски страни, като затвърждава позицията си на европейски дигитален водач. „ Делът на приключилите висше обучение в региона на ИКТ във Финландия е съвсем два пъти по-голям от междинния за Европа и съвсем два пъти повече компании дават образование в региона на осведомителните и информационните технологии. Това обаче не е задоволително, тъй като 59% от фирмите, които се пробват да привлекат експерти в региона на ИКТ, не могат да намерят подобаващите фрагменти “, заяви Лука Марколин.

Ето за какво Huawei се стреми да развива гении в региона на ИКТ и цифровите технологии във всяка страна, в която оперира. През 2008 година компанията започва разнообразни стратегии за развиване на млади фрагменти, в това число стипендии, софтуерни надпревари и образование по дигитални умения. От тогава насам Huawei е вложила повече от 130 млн. евро в тези стратегии, което е помогнало на повече от 1,54 млн. души от над 150 страни.  Huawei също по този начин ще инвестира още 2,5 млн. евро за бъдеща стипендия Seeds for the Future, която ще бъде предоставена на надарени студенти в Европа, с цел да подобрят уменията си в региона на ИКТ.

Програми като ICT Academy, Seeds for the Future и European University Challenge имат за цел да развият гении в сферата посредством тясно съдействие с просветителните институции. Чрез тези свои стратегии Huawei има намерение да работи с най-хубавите европейски университети, с цел да даде опция и да разгърне капацитета на идващото потомство европейски иноватори.

Марко Сю, вицепрезидент на Huawei за Централна, Източна Европа и Скандинавския район и директор „ Връзки с обществеността “, кoментира: „ След повече от 20 години в ИКТ промишлеността в Европа Huawei има вяра, че е доста значимо да среща младежите с иновациите и да им демонстрира по какъв начин науката и технологиите могат да трансформират света, в който живеем. “

Темата за равенството на половете също беше една от обсъжданите тематики на  Huawei Talent Summit. Жените са изключително едва показани като работната мощ в региона на цифровите технологии, защото над 80% от експертите по ИКТ в Европейски Съюз са мъже. Въпреки разликите в обособените страни, приблизително единствено 17% от експертите по технологии са дами, а единствено 22% от експертите по изкуствен интелект в международен мащаб са дами.

Huawei започва серия от начинания за поощряване на равенството сред половете и присъединяване на повече дами в цифровото бъдеще. Компанията инициира поредност от дейности „ Жените в технологиите “ в цяла Европа, с цел да помогне гласът на дамите да бъде чут в софтуерния бранш. През 2021 година Huawei публично започва своята стратегия HUAWEI Women Developers (HWD), чиято цел е да даде опция на дамите разработчици да основават брилянтни приложения и принадлежности.

Освен това  Huawei работи дружно с сътрудници в Европа за понижаване на въглеродните излъчвания и реализиране на задачата за въглеродна индиферентност до 2050 г. Компанията продължава да дава екологични 5G технологии и системи за слънчева сила. Чрез курсове за образование по ИКТ младите гении научиха по какъв начин технологиите биха създали света по-добро място.

Осем гении, част от  “Seeds for the Future ”, излязоха на сцената, с цел да обсъдят по какъв начин научните проучвания са повлияли на възгледите им за устойчивостта и какво могат да създадат технологиите за бъдещето. Младите иноватори споделиха позитивни мнения за програмата Seeds for the Future и показаха вяра още надарени фрагменти да получат поддръжка от ИКТ компании като Huawei. На събитието участваха и представители от България – Десислава Атанасова, управител „ Връзки с обществеността “ в  Huawei Technologies България, доц. доктор Радан Мирянов от Икономически университет – Варна, както и Михаела Пашамова и Венцислав Колибарски, студенти, отличени в стажантска стратегия на Huawei.

ЗА  HUAWEI :

Huawei е водещ международен снабдител на инфраструктура за осведомителни и информационни технологии (ИКТ) и интелигентни устройства. С интегрирани решения в четири основни области – телекомуникационни мрежи, ИТ, интелигентни устройства и облачни услуги – се ангажираме да донесем цифровия свят до всеки човек, дом и организация за един изцяло обвързван, образован свят.

Цялостното портфолио от артикули, решения и услуги на Huawei са по едно и също време конкурентни и сигурни. Чрез намерено съдействие с екосистемни сътрудници, ние сътворяваме трайна стойност за нашите клиенти, като работим за овластяване на хората, обогатяваме живота в домашна среда и въодушевяваме нововъведенията в организации от всякаква форма и мащаб.

В Huawei нововъведенията са фокусирани върху потребителските потребности. Инвестираме доста в съществени проучвания, съсредоточавайки се върху софтуерните пробиви, които движат света напред. Имаме повече от 194 000 чиновници и работим в над 170 страни и райони. Основана през 1987 година, Huawei е частна компания, напълно благосъстоятелност на своите чиновници. За повече информация, посетете Huawei онлайн на  или ни последвайте на:

За спомагателна информация, апелирам, свържете се с M3 Communications Group, Inc. на [email protected].
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР