Повече от 75% от тайванските граждани заявиха, че не биха

...
Повече от 75% от тайванските граждани заявиха, че не биха
Коментари Харесай

Тайванските граждани са против вноса на китайски ваксини

Повече от 75% от тайванските жители обявиха, че не биха желали да се имунизират с ваксини против Covid-19, създадени от китайски компании, до момента в който други 60% от интервюираните лица показват, че държавното управление не трябва да отваря вратите на Тайван за импорт на китайски ваксини – това сочат данни от извършено изследване.

Министърът на опазването на здравето и благосъстоянието на Тайван неведнъж е заявявал, че Тайван няма да внася ваксини, създадени в Китай, като се базира на неналичието на данни за тяхната резултатност и сигурност, както и по отношение на ограничавания според настоящото законодателство.

Въпреки това, някои политически водачи, измежду които и някогашният президент Ма Инцзю, приканиха за приемане на китайски ваксини.

Междувременно изследването разкрива, че 76,1% от интервюираните са подкрепили неотдавнашния апел на президента Цай Ин-уен за осъществяване на логичен разговор с Пекин на основата на равнопоставеност.

В навечерието на Китайската нова година през февруари Цай изрази и очакванията си, че откакто пандемията бъде овладяна, хората от двете страни на пролива ще съумеят да възобновят естествения продан.

По време на конференция за оповестяване на резултатите от изследването стана ясно, че болшинството от тайванските жители поддържат опцията за обновяване на разговора сред проливите, макар дългогодишната неприязън от страна на Пекин.

Проучването е извършено посредством телефонни изявленията с тайванци на възраст над 20 години в интервала 5-7 март тази година.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР