Повече от 70 специализирани машини и близо 850 служители на

...
Повече от 70 специализирани машини и близо 850 служители на
Коментари Харесай

Под вода: Вижте снимки от разчистването на наводнените села в Пловдивско

Повече от 70 профилирани машини и близо 850 чиновници на редица държавни институции, в това число пожарната, армията, пътната организация, горските стопанства, както и доброволци се включиха от началото до сегашния миг в превъзмогването на последствията от наводнението в област Пловдив, където е оповестено отчасти бедствено състояние. Това оповестиха от Министерския съвет и разпространиха фрагменти от разчистването на потърпевшите села. 
От през вчерашния ден на терен работи техника на горското стопанство в Смолян, а рано тази заран към най-пострадалите села в региона на Карлово бяха изпратени машини от „ Автомагистрали “ ЕАД. Багери, самосвали, камиони, товарачни машини и резачки се употребяват от екипите, които разчистват пътища, речни корита, публични здания, къщи и дворове. Днес наличната техника в региона на най-пострадалите села е към този момент двойно повече спрямо вчерашния ден, оповестяват още от пресцентъра на Министерския съвет. На мястото на бедствието на ден работят към 150 военни, 100 чиновници на други ведомства - Националното тол ръководство, Агенция „ Пътна инфраструктура “, регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, на ГДПБЗН и други
Създадена е организация и обществените служби ще спомагат на потърпевшите от наводнението да подадат своите заявки за приемане на еднократната финансова помощ от страната в нейния оптимално позволен размер. На хората от най-тежко потърпевшите села ще бъдат предоставени и пакети с хранителни артикули. След като бъдат подадени данни за вредите във Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне, следва комисията да излезе с решение каква част от наличните 35 млн. лева във Фонда за бедствия ще бъдат отпуснати за възобновяване на района. 
Общинските служби „ Земеделие “ одобряват заявки за вреди от земеделците, в това число в почивните дни. Екипи на Напоителни системи са на терен, като е изработен оглед на всички уреди по течението на реката. Извършва се и инспекция за сечите в региона. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР