Повече от 50 гринди загинаха, след като заседнаха край плаж

...
Повече от 50 гринди загинаха, след като заседнаха край плаж
Коментари Харесай

Над 50 гринди загинаха, след като заседнаха край плаж в Австралия

Повече от 50 гринди починаха, откакто заседнаха край плаж в Западна Австралия, предадоха международните информационни организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Бозайниците са излезли на брега на плажа Чейнс, на към 450 км югоизточно от Пърт във вторник, оповестиха от Службата за парковете и дивата природа. Точният брой на починалите е 51. 

В ход е избавителна акция за връщането на други 46 гринди в по-дълбоки води.

От службата обявиха, че са били затрупани от стотици оферти за помощ за избавяне на заседналите животни.

" Разбираме загрижеността на обществеността и оценяваме поддръжката на доброволците и организациите ", се споделя в публикувано известие. 

Задачата на екипите е " предпочитано да се подсигурява сигурността на чиновниците, доброволците и благосъстоянието на морските жители. В зоната... има редица рискове, в това число огромни, разтревожени и евентуално заболели китове, акули, плавателни съдове... ", изясняват от службата. 

Морските бозайници са видяни край брега късно в понеделник, а целия вторник са прекарали, сгушени един в различен, което сътвори опасения, че има евентуално да заседнат.

През септември 2020 година към 470 гринди бяха открити по западното крайбрежие на Тасмания - най-голямото всеобщо засядане, записано в Австралия.

Те са измежду типовете, които най-често вземат участие в всеобщи изхвърляния на австралийските крайбрежия, отбелязва ДПА.

Гриндите са род морски бозайници от семейство Делфинови, които са от разред Китоподобни. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР