Повече от 50 години ФБР държи под ключ досието на

...
Повече от 50 години ФБР държи под ключ досието на
Коментари Харесай

Секс-иконата Мерилин Монро е била комунистка

Повече от 50 години ФБР държи под ключ досието на Мерилин Монро. Когато управляващите най-накрая разсекретяват част от тайните дописки – общо 31 машинописни страници, нескрито излизат и някои много изненадващи обстоятелства.(Секс-иконата Мерилин Монро е била комунистка)Мерилин Монро не е била елементарна русокоска. Точно противоположното – тя е обичала да чете книги, освен това доста. В персоналната й библиотека са открити създатели като Албер Камю, Джеймс Джойс, Уолт Уитман и Томас Ман. Освен това именитата актриса е писала стихове и е била извънредно сензитивен и нараним човек.А дали е била и комунистка? Да, била е – по този начин най-малко твърди един неизвестен източник, обадил се на 3 юли 1956 година в редакцията на “Ню Йорк дейли нюз ”. Човекът разказал на публицистите, че драматургът Артър Милър, за който малко преди този момент Мерилин Монро се омъжила, бил член на американската Комунистическа партия, а религиозната им сватбена гала била нагласена.Анонимният източник твърдял още, че Мерилин Монро се движела в орбитата на комунистите и че пари на компанията й “Мерилин Монро Продакшънс ” били открити по сметки на Комунистическата партия. За това анонимно позвъняване се знае, тъй като седмица по-късно то било докладвано на ФБР, което от своя страна го отбелязало в досието на актрисата.

 Мерилин Монро и Артър Милър през лятото на 1956 година
Мерилин Монро и Артър Милър през лятото на 1956 годинаЗащо ФБР е следило Монро?Службите стартират да наблюдават Монро през август 1955 година, когато тя подава молба за виза в съветското посолство. По-късно неназован източник разказал на ФБР за нейно пътешестване до Мексико, където тя се срещала с американски комунисти. Същият източник твърдял, че ставало дума за някогашни и сегашни членове на Комунистическата партия, както и за техни близки и познати, които се отнасяли със благосклонности към комунистическите хрумвания и Съветския съюз.
В досието е маркирано, че точно по време на тези срещи Мерилин Монро е завързала близки връзки с човек, чието име съзнателно е заличено в документите – с цел да не бъде открита неговата идентичност.Досието на именитата американска актриса съдържа информации за нея съвсем до гибелта й – освен отчети на сътрудници, само че и отрязъци и фотоси от вестници и списания. Разсекретените 31 страници от досието не са цялостният размер на информацията, събрана от службите. ФБР твърди, че остатъкът от досието бил липсващ при едно пренасяне.За 50-та годишнина от гибелта на актрисата, умряла на 5 август 1962 година, организация Асошиейтед прес започва огромна акция, чиято цел бе да накара ФБР да разкрие събитията, при които е била изгубена останалата информация за актрисата. Журналистите се надяваха да схванат повече и за цензурираните места в досието – да вземем за пример за индивида със заличеното име, с който Монро се срещнала в Мексико.Четете още:В основата на всичко това стои в действителност въпросът за гибелта на актрисата, която е обект на всевъзможни тайни теории. Монро е имала бурна връзка с президента Джон Ф. Кенеди, а по всяка възможност и с неговия брат Робърт Кенеди. Президентът е бил и последният човек, който е разговарял с нея по телефона малко преди ранната й гибел.Според една от версиите, Мерилин Монро е станала жертва на скрит план и е била ликвидирана от Централно разузнавателно управление на САЩ. Има и догатки, че гибелта й може да е дело на мафията. Или пък на ФБР. А доктор Томас Ногучи, провел аутопсията на тялото, е записал в документите, че не изключва вероятността Мерилин Монро сама да е протегнала ръка на живота си.

 Мерилин през 1949 година
Мерилин през 1949 годинаКаква подигравка единствено!Но и други въпроси остават без отговор. Един от тях е изключително забавен: прав ли е бил анонимният източник, който се обадил в редакцията на “Ню Йорк дейли нюз ”? Бил ли е в действителност Артър Милър подставено лице на комунистите? Самият той разказал един път пред проверяваща комисия, че през 30-те години е членувал в марксистка група. Нищо повече.И въпреки всичко: факт е, че след 1936 година Артър Милър е прям антифашист; през 1937 година е безмълвен наблюдаващ на показните процеси на другарите в Москва; изолационист в интервала 1937-1939 година, когато Съветският съюз и Хитлеристка Германия са съюзници; и още веднъж антифашист след нападението на Германия над Съветите; по-късно неприкрит критик на войната в Корея и така нататък и т.н…Може пък в действителност Артър Милър да е повлиял на брачната половинка си във връзка с политическите й убеждения. Ако това фактически се е случило, ще се окаже, че секс-иконата на свободния Запад е била комунистка. И това в случай че не е подигравка на съдбата…(Секс-иконата Мерилин Монро е била комунистка)
Hidden Truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР