Повече от 5 милиона туристи са посетили Русия за световното

...
Повече от 5 милиона туристи са посетили Русия за световното
Коментари Харесай

Над 5 млн. туристи са посетили градовете домакини на световното в Русия

Повече от 5 милиона туристи са посетили Русия за международното състезание по футбол. Общо 2.9 милиона са чужденците, които са пътували до градовете домакини за форума, съобщи шефът на Руския туристически център Олег Сафонов.

" Най-голям е туристическият поток в Москва с повече от 2.7 милиона души, до момента в който в Санкт Петербург са над 600 хиляди, а в Сочи - 500 хиляди. Увеличението на туристите, които са посетили градовете домакини на международното, е от 19% в Москва до 1 678% в Саранск, при междинен растеж от 74% ", сподели Сафонов, представен от ТАСС.

Той добави, че растежът на задграничните туристи е 20% в Санкт Петербург и 235 пъти в Саранск в съпоставяне със същия интервал за юни за предходни години. В Калининград и Волгоград регистрират нарастване на чужденците от надлежно 10 и 15 пъти, до момента в който в другите градове домакини растежът е от 1.5 до два пъти.
Мачовете от международното се играят на 12 стадиона в 11 града. Това са Москва, Санкт Петербург, Калининград, Казан, Нижни Новгород, Самара, Волгоград, Саранск, Ростов на Дон, Сочи и Екатеринбург.

Мондиалът навлиза в решителната си фаза, като в първите два четвъртфинала в петък излизат Уругвай - Франция и Бразилия - Белгия. В другите два конфликта се изправят Русия - Хърватия и Швеция - Англия. Финалът е на 15 юли на стадион " Лужники " в Москва.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (382)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР