Повече от 40 местни служители в Китай са наказани за

...
Повече от 40 местни служители в Китай са наказани за
Коментари Харесай

Десетки китайски чиновници с наказания заради неуспехи в борбата с Covid-19

Повече от 40 локални чиновници в Китай са осъдени за неуспехите си в битката с и появяването на „ делта “ варианта на Covid-19, оповестява CNN. Това се случи на фона на битката на китайските управляващи да лимитират най-лошото разпространяване на COVID-19 от повече от година.

Настоящото огнище в източния град Нанкин, към този момент обхвана повече от половината китайски провинции и провокира повече от 1000 симптоматични случая на зараза за три седмици, написа вестникът, цитирайки ежедневни отчети от Националната здравна комисия на Китайска национална република.
 Разузнаването в Съединени американски щати търси информатори измежду китайските учени и медици в Ухан Разузнаването в Съединени американски щати търси информатори измежду китайските учени и медици в Ухан
Американската разследваща общественост се пробва да откри информатори измежду учени и лекари в Ухан, Китай, с цел да получи данни за произхода...

Властите се втурнаха да наложат строго блокиране, всеобщи карантини и ограничавания за пътешестване и проведоха всеобщи проби. Именно тези сурови способи преди този момент Пекин използваше за бързо угнетяване на спорадичните огнища.

Такива ограничения се ползват в мащаб и интензитет, които не са виждани в Китай от началото на 2020 година, т.е. от първичното огнище. Тези чиновници, които не са съумели да изпълнят тези стъпки бързо или задълбочено, в този момент са изправени пред дисциплинарни санкции.

Най-малко 47 чиновници в цялата страна, в това число ръководители на локални държавни управления, здравни комисии, лечебни заведения и летища, са осъдени за немарливост, съгласно публични изказвания и известия на държавните медии.

Например в Нанкин, столицата на провинция Дзянсу, 15 чиновници бяха съдени за разпространяване на инфекцията на интернационалното летище Нанкин Лукоу, оповестява CNN, базирайки се на Централната комисия за инспекция на дисциплината на Китайската комунистическа партия.
 Германия ще тества по-често неимунизираните Германия ще тества по-често неимунизираните
Неваксинираните германци ще би трябвало да предявяват като доказателство негативни PCR проби по-често, в сравнение с до момента. Това бе решено...

Предполага се, че актуалното огнище е тръгнало точно от това летище: на 20 юли, по време на обикновен тест за , девет чистачи се оказват инфектирани с ковид. Освен това китайските представители свързват това огнище с полет от Русия, който идва на 10 юли. 

Стратегията на Пекин за нулева приемливост против COVID-19 оказа голям напън върху локалните управляващи да лимитират разпространяването на вируса. В същото време, при предходни местни огнища, доста чиновници също бяха осъдени.

Изключително заразният „ делта “ вариант сложи под подозрение успеваемостта на тактиката на Пекин.

През последните седмици някои видни китайски специалисти в региона на публичното здраве приканиха за смяна в този метод, предполагайки, че Китай, сходно на други страни със относително високи равнища на имунизация, може да се научи да съжителства с ковид.
 Дълги опашки в турските лечебни заведения от искащи да се имунизират Дълги опашки в турските лечебни заведения от искащи да се имунизират
На фона на нарасналите се напоследък случаи на ковид в Турция, се усили и напорът в болничните заведения от искащи да с...

Въпреки това, на 8 авгсут някогашният китайски здравен министър разгласява коментар в партийния официоз People’s Daily, в който подлага на критика концепцията за „ взаимно битие с вируса “, явно изразявайки опълчване на държавното управление на сходен метод, оповестява CNN.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР