Повече от 35 000 души се регистрираха за гласуване, след като Тейлър Суифт публикува

...
Тейлър Суифт призова феновете да се регистрират в Националния ден
Коментари Харесай

Тейлър Суифт призова феновете да се регистрират в Националния ден за регистрация на избирателите във вторник и Swifties отговориха на тълпи.

Суифт публикува история в Instagram, насочвайки своите 272 милиона последователи към Vote.org, организация с нестопанска цел, която предлага услуги за регистрация на избиратели.

„Регистрирани ли сте вече за гласуване?“ Суифт написа. „Имах късмета да видя толкова много от вас на моите концерти в САЩ напоследък. Чух ви да повишавате гласовете си и знам колко мощни са те. Уверете се, че сте готови да ги използвате в нашите избори това година!"

13 000 потребители на всеки половин час след публикацията на Суифт, Ник Мороу, директорът по комуникациите на уебсайта, публикува в X, сайтът за социални медии, известен преди като Twitter.

„Нека просто кажем, че нейната репутация на ръководител е много добре заслужена“, каза Мороу.

Vote.org регистрира повече от 35 000 гласоподаватели след публикацията на Суифт, което е увеличение от 22,5% спрямо предходната година, каза главният изпълнителен директор на организацията Андреа Хейли в сряда. Има 115% ръст на регистрациите от 18-годишните в сравнение с миналата година. Организацията също помогна на 50 000 души да потвърдят статуса си на регистрация.

„Искате ли да знаете нещо още по-диво? Тук виждаме увеличение от 849% в сравнение с 2021 г. 849%! Желанието на това поколение да участва променя играта“, каза Хейли в публикация в социалните медии. „Те са бъдещето и тяхната енергия ще оформи резултатите от предстоящите избори.“

Хейли описа числата като „любовното писмо“ на Vote.org до Суифт за усилване на гласовете на избирателите.

Политическото минало на Суифт

Поп звездата за първи път наруши политическото си мълчание през 2018 г., когато се обяви в подкрепа на кандидата на Демократическата партия в Сената на Тенеси Фил Бредесен. Тя удари рекорда на републиканския му опонент, тогавашния представител на САЩ Марша Блекбърн, цитирайки противопоставянето на Блекбърн на някои права на ЛГБТК и гласуването срещу повторното разрешаване на Закона за насилието срещу жени през 2013 г.

„В миналото аз Не бях склонен да изразявам публично политическите си възгледи, но поради няколко събития в живота ми и в света през последните две години, сега се чувствам много различно за това“, написа тогава Суифт.

Въпреки подкрепата на Суифт за Бредесен, той загуби състезанието от Блекбърн. През 2020 г. Суифт подкрепи кампанията Байдън-Харис.

Нейният пост от 2018 г. също насърчи регистрацията на избиратели. В него певицата посъветва своите фенове да се регистрират, за да гласуват и да се „образоват за кандидатите, които се кандидатират във вашия щат, и гласувайте въз основа на това кой най-точно представлява вашите ценности.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР