Повече от 200 масови гроба, погребали хиляди тела, са открити

...
Повече от 200 масови гроба, погребали хиляди тела, са открити
Коментари Харесай

Над 200 масови гроба, оставени от ДАЕШ, са открити в Ирак

Повече от 200 всеобщи гроба, погребали хиляди тела, са открити в зоните в Ирак, следени преди от терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), заяви Би Би Си.

Разследване на Организация на обединените нации разкрило гробове в северните и западните иракски провинции Нинава, Киркук, Салахудин и Ал Анбар. Предполага се, че в тях са погребани между 6 и 12 хиляди жертви на Ислямска страна.

Терористите окупираха елементи от Ирак през 2014 година, след което постановиха брутална власт, убивайки всеки застанал против тях.

В следствие ДАЕШ беше отблъсната от водената от Съединени американски щати въздушна акция, подкрепена от иракското държавно управление с наземна армия. 

Намерените остатъци съдържат значими доказателства, които освен ще спомогнат за идентифициране на жертвите, само че и за покачване на обвинявания за военни закононарушения, закононарушения против човечеството и геноцид.

" Масовите гробове са удостоверение за мъчителните човешки загуби, за дълбокото страдалчество и шокиращата свирепост ", съобщи Ян Кубиш, който е представител на генералния секретар на Организация на обединените нации за Ирак.

Според него установяването на събитията към всеобщите убийства е значима стъпка в обезпечаването на правото на истина и правдивост за опечалените близки.

Ирак разгласи победа над ДАЕШ през декември предходната година, само че терористите към момента управляват елементи от територията в Сирия, като не престават да поемат отговорност за отвличания и бомбени гърмежи в цялата страна. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР