Повече от 20 полета бяха отменени, а други бяха забавени

...
Повече от 20 полета бяха отменени, а други бяха забавени
Коментари Харесай

Отменени полети и засегнати над 250 000 души на летище в Англия

Повече от 20 полета бяха анулирани, а други бяха забавени или пренасочени заради липса на личен състав в кулите за надзор на въздушното придвижване на летище " Гетуик ".

Летищните управляващи се извиниха за породеното стеснение и приканиха пасажерите да контактуват с техните самолетни компании. Техен представител удостовери, че 22 полета са били анулирани, само че добави, че обстановката се усъвършенства с идването на спомагателен диспечер, предава БНР.

Проблемът на " Гетуик " идва откакто системата за надзор на Националните служби за въздушно придвижване за цялото Обединено кралство беше наранена от механически проблем през дългия уикенд в края на август, вследствие на което повече от една четвърт от полетите до и от английски летища бяха анулирани и наранени повече от 250 хиляди пасажери.

Рори Боланд от потребителската група " Which? " разяснява, че е недопустимо пасажерите на летището още веднъж да бъдат наранени от проблеми с контрола на въздушното придвижване толкоз скоро след хаоса преди няколко седмици. Той добави, че това не е проблем, породен от самолетните компании, само че те попадат под ударите на закона, тъй като би трябвало да се погрижат за всичко за решаването на рецесията, в това число възобновяване на суми и потребление на други превозвачи, в случай че това е належащо.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР