Повече от 16 000 чуждестранни бойци, много от Близкия изток

...
Повече от 16 000 чуждестранни бойци, много от Близкия изток
Коментари Харесай

Путин даде зелена светлина: Доброволци ще се бият за Русия в Украйна

Повече от 16 000 задгранични бойци, доста от Близкия изток и опитни в битката против джихадистите, желаят да отидат в Украйна и да се причислят към силите на подкрепяните от Русия Донецка и Луганска национални републики, сподели съветският министър на защитата в петък. По време на съвещание на Народно събрание за сигурност той предложи да им бъде дадена зелена светлина.

„ Смятаме, че би било вярно да отговорим позитивно на тези претенции, изключително откакто те го вършат не за пари, а тъй като това е тяхно предпочитание.

„ Познаваме доста от тези хора – те ни помогнаха да се борим с ИДИЛ през най-трудния интервал от последните 10 години “, Сергей Шойгу.

Президентът Владимир Путин съобщи, че поддържа концепцията, като означи, че съперниците на Русия в Украйна по сходен метод набират задгранични доброволци.

„ Западните спонсори на украинския режим в Украйна не го крият, вършат го намерено, в нарушаване на интернационалното право “, сподели Путин, откакто назова задграничните бойци, пътуващи да се бият за Украйна, като „ наемници “.

Киев позволи на задгранични доброволци да идват в Украйна и да се бият с съветските войски там. Някои западни страни предизвестиха своите дейни военни да не дават отговор на апела. Киев обаче твърди, че към 20 000 непознати жители от 52 страни са се съгласили да оказват помощ в идеята му.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР