Повече от 140 цивилни и петима украински войници бяха евакуирани

...
Повече от 140 цивилни и петима украински войници бяха евакуирани
Коментари Харесай

Пробив в Азовстал - сепаратисти твърдят, че повече от 140 цивилни и 5-има военни са евакуирани от Мариупол?

Повече от 140 цивилни и петима украински бойци бяха евакуирани от обсадения пристанищен град Мариупол, до момента в който Москва ускорява офанзивата си в източната част на страната.

" Петима военнослужещи от въоръжените сили на Украйна сложиха оръжие и непринудено напуснаха територията на цех " Азовстал ", настояват сепаратистките управляващи в самопровъзгласилата се Донецка национална република в обява, излязла в приложението за известия Telegram. Официално изказване от страна на украинските управляващи към момента няма, което значи, че тя не е доказана.

Опустошеният град съставлява значим сухопътен мост сред следените от Русия елементи на Източна Украйна и анексирания от Кремъл полуостров Крим.

Силите на Кремъл се борят, с цел да изтласкат останалите украински войски от последното им скривалище в големия цех за желязо и стомана " Азовстал " в Мариупол.

Във вторник Москва съобщи, че съветските сили са отворили филантропичен кулоар за украинските войски, които са се съгласили да сложат оръжие, с цел да изоставен Мариупол.

Крайбрежният Мариупол е основна цел на опустошителната офанзива на Русия против Украйна и широкомащабният обстрел опустоши обширни елементи от пристанищния град.

Москва сложи редица ултиматуми на украинските сили в Мариупол да сложат оръжие и да се предадат. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР