Повече от 1300 български граждани получават право на руска пенсия

...
Повече от 1300 български граждани получават право на руска пенсия
Коментари Харесай

1300 български граждани получават право на руска пенсия

Повече от 1300 български жители получават право на съветска пенсия с утвърдените през днешния ден от президента Владимир Путин промени в Договора за обществено обезпечаване сред Русия и България, заяви БНР.

Подписаният от президента Путин федерален закон планува ратификация на протокола за промени в подписания през февруари 2009г. двустранен контракт за обществено обезпечаване.

Самият протокол беше подписан през март тази година в София. Документът регистрира настъпилите през последните 10 години промени в пенсионните законодателства на двете страни.

Размерът на съветската пенсия ще зависи от осигурителния стаж, добит на територията на Руската федерация и на някогашната Руска руска федеративна социалистическа република.

Периодите на работа в останалите някогашни руски републики и в страните отвън Общността на самостоятелните страни няма да се регистрират при определянето на пенсията, съобщи БНР.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР