Повече от 120 бебета са се родили в зоопарка във

...
Повече от 120 бебета са се родили в зоопарка във
Коментари Харесай

Над 120 бебета са родени в зоопарка през 2017 година

Повече от 120 бебета са се родили в зоопарка във Варна през миналата 2017 година, описа Иванка Стоянова, шеф на зоокъта в морската столица. Най-младите попълнения са две камерунски кози, родени на 22-ри декември. В момента бебетата свободно се разхождат из контактната зона, съпроводени от майка си.

Там дребните могат да бъдат хранени от посетителите три пъти в седмицата по един час. Контактната зона дава опция за близки срещи с камерунските козлета, с кошути, еленче и ламата, кръстена " Президент ".

През 2017 година над 155 000 души са посетили зоокъта, което е с 10 000 повече от 2016 година От началото на тази година ползата към животните също е рекорден - единствено за няколко дни визитите са съвсем 2500.

Според Иванка Стоянова събитие е и преждевременното пробуждане на мечката от зимен сън, която напуснала рано леговището си, поради топлото време. Общо 400 животни от 62 типа живеят във варненския зоопарк. Част от тях имат осиновители, които се грижат за тях, а акцията за намиране на другари на животните, продължава. /live.varna.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР