Повече от 1000 пенсионирани офицери от френските въоръжени сили, жандармерия

...
Повече от 1000 пенсионирани офицери от френските въоръжени сили, жандармерия
Коментари Харесай

„Франция е на ръба на разпадането“: Генерали се противопоставят на политиката на Макрон

Повече от 1000 пенсионирани офицери от френските въоръжени сили, жандармерия и полиция от друг сан, в това число 20 генерали, намерено се противопоставили на политиката на президента Еманюел Макрон , заяви topcor.ru.
В отворено писмо, оповестено от френските медии, те предизвестили президента за възхода на ислямизма, който слага Франция на ръба на колапса, балансирайки на ръба на революция. В същото време те заплашили, че при по-нататъшно безучастие на политическите управляващи ще бъдат принудени да вземат властта в свои ръце.
Всъщност генералите заплашвали с прелом. Апелът на " пенсионерите " към този момент е подсилен от водача на партията Национален фронт Марин льо Пен. Популярността й измежду французите в този момент е по-висока от тази на Макрон. Тя прикани и други " пенсионери " да се включат в " борбата за Франция ".
Публичният демарш беше воден от 80-годишния някогашен пълководец на задграничния легион Кристиан Пикемол, почитан от доста французи. През 2016 година управляващите го лишиха от всички общи привилегии, откакто беше задържан на антиимигрантски протест, в който той взе интензивно присъединяване.
„ Франция е в заплаха. Тя е изправена пред няколко смъртоносни рискове. Но даже и в пенсия, ние оставаме бойци на Франция и при сегашните условия не можем да останем безразлични към ориста на нашата красива татковина ” – се споделя в писмото.
 Франция прикани Евросъюза да утвърди бързо проектите за спешни разноски Франция прикани Евросъюза да утвърди бързо проектите за спешни разноски
Франция прикани през днешния ден Европейската комисия да форсира утвърждението на огромните проекти за разноски, предопределени да поддържат стопанските системи...
В апела си „ пенсионерите “ сочат, че територията на страната в този момент е осеяна с анклави, в които френските закони са престанали да работят. Тези анклави непрестанно се уголемяват и нарастват.
Освен това „ пенсионерите “ напомнят, че по време на митингите на „ жълтите жилетки “ френските управляващи цинично са трансформирали елементарните чиновници на реда в „ изкупителни жертви “. Те намекнаха на Макрон, че чиновниците на реда си спомнят това добре, заради което с оповестеното писмо се съгласяват голям брой работещи чиновници на сигурността, изтощени от такива политици.
След приемането на писмото във френското държавно управление почнала същинска нервност, сравнявайки този зов с несполучливия опит за прелом на пенсионирани генерали против президента Шарл дьо Гол преди 60 години. В същото време Флорънс Парли, бизнес жена, политик и по едно и също време министър на Въоръжените сили на Франция, назова съюза на „ пенсионерите “ и националистите „ срамен “.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР