Повече от 1000 бизнес срещи между различни компании и готови

...
Повече от 1000 бизнес срещи между различни компании и готови
Коментари Харесай

Денков от Солун: С високите технологии показахме новото лице на България

Повече от 1000 бизнес срещи сред разнообразни компании и подготвени планове на български компании, работещи или започващи партньорство в Гърция, са единствено част от резултатите, реализирани с българското присъединяване в Солунския интернационален панаир. Тази година България е почетна страна участник в най-голямото комерсиално ревю в Гърция. " Показахме новото лице на България с високите технологии. Страната ни наподобява по актуален и атрактивен метод за нашите съседи. Това е доста добра основа за диалозите, които предстоят сред държавните управления на Гърция и България ", съобщи министър-председателят акад. Николай Денков, който дойде в Солун за закриването на Международния панаир.

Отличните връзки на България и Гърция на политическо равнище се допълват с огромния капацитет за съдействие на икономическо равнище. Амбицията на българското държавно управление е да се работи интензивно за развиването на коридора Юг-Север. Говорим за планове за милиарди, по тази причина първата стъпка е проектирането, съобщи акад. Денков. Ресорните министерства – на финансите, на стопанската система и промишлеността и на превоза и известията, ще работят предпочитано по подготовката на планове, които са в основата на реализацията на всяка самодейност. Допълнителна конкретика ще бъде разисквана на идната тристранна среща на министър председателите на България, Румъния и Гърция идващия месец край Варна.

България и Гърция имат капацитета да основат дружно енергиен и транспортен хъб в Югоизточна Европа, чието значение да бъде освен от районен, само че и от общоевропейски мащаб, съобщи още министър председателят акад. Николай Денков в речта си в конгресния център " Йоанис Велидис “ в границите на формалната заключителна част на Солунския интернационален панаир. Министър-председателят открои стратегическото значение на партньорството сред България и Гърция. Примери в тази посока са междусистемната газова връзка и терминалът за полутечен газ край Александруполис, в който България има 20-процентно присъединяване. Страната ни има интерес и към проектите за бъдещото развиване и ръководство на гръцките пристанища Кавала и Александруполис. Наред с това самодейността " Sea2Sea “ има за цел да свърже българските пристанища на Черно море и река Дунав с гръцките пристанища в Егейско море посредством съвременна транспортна, енергийна и информационна инфраструктура. На процедура това би бил различен път към Босфора и Дарданелите, уточни акад. Денков.

Българският министър-председател употребява мотива да насочи мощно обръщение за взаимност с Гърция по отношение на тежките последствия от наводненията в южната ни съседка. Премиерът подсети, че България също се сблъска със съществено злополучие, предизвикало вреди и жертви. Изменението на климата е световно предизвикателство, което изисква общ отговор. Трябва да работим по-тясно дружно, да споделяме информация и технологии, да интегрираме нашите системи за прогноза за времето и за ранно предизвестие, с цел да предотвратяваме по-добре бедствия в бъдеще. Мога да ви уверя, че сме подготвени за такова взаимноизгодно съдействие, съобщи още акад. Денков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР