Повече от 100 горски пожара са погасени в Турция в

...
Повече от 100 горски пожара са погасени в Турция в
Коментари Харесай

Големи пожари продължават да бушуват в Турция

Повече от 100 горски пожара са погасени в Турция в последните два - три дни, само че положението в неделя продължава да е съществено. Пожарникарите не съумяват да удържат разпространяването на огъня в курортните провинции Анталия и Мугла . По информация на локалните управляващи, пожарът в региона на Бодрум, също курортен град, към този момент е локализиран, написа BBC. Там управляващите изтеглиха три огромни петзвездни хотела .

Също по този начин туристи бяха евакуирани от плажове и на други места в югозападна Турция. Засегнат съществено е и курортът Мармарис.

По данни на турски медии за обезпечаване на сигурността на туристите е била вдигната на крайник е бреговата защита , присъединили са се и частни яхти.

Местното издание ЕНА News разгласява и видео по какъв начин туристи напущат Бодрум с маски , защото въздухът е рисков за дишане в резултат на замърсяванията от пушека.

До този миг турските управляващи регистрират осем жертви , в резултат на пожарите, вилнеещи от началото на седмицата. Над 400 са потърпевши в друга степен .
 Трима починали и стотици ранени при горските пожари в Турция
Трима починали и стотици ранени при горските пожари в Турция

Няма потърпевши българи при бедствието

Президентът Ердоган посети и град Манавгат, провинция Анталия, където от огъня починаха пет индивида.

Властите се пробват да открият и дали пожарите не са породени съзнателно, а през вчерашния ден бе обявено че в провинция Мугла към този момент за съзнателно подпалване на гора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР