Повече от 10 000 служители на Спешна помощ“ в Англия

...
Повече от 10 000 служители на Спешна помощ“ в Англия
Коментари Харесай

Великобритания: И Спешна помощ обяви, че ще стачкува около Коледа

Повече от 10 000 чиновници на „ Спешна помощ “ в Англия и Уелс ще стачкуват в дните към Коледа, предадоха английски медии, базирайки се на публични изказвания на водачите на синдиката GMB.

Протестът се организира поради ниско възнаграждение и неприятни условия на труд, обявиха оттова. Така протестната вълна в английското опазване на здравето няма да отмине и празниците, а незабавните медици са втората огромна група след медицинските сестри, която издига глас в отбрана на трудовите си права и по-добри условия в опазването на здравето.

От синдиката разясняват, че в стачката с изключение на медици, вземат участие и парамедици, лекарски асистенти от незабавната помощ и оператори на повиквания, а в 9 районни служби екипите са декларирали подготвеност да изоставен.

„ Последното нещо, което желаят да създадат, е да подхващат протестни дейности, само че държавното управление не им остави избор “, сподели националният секретар на GMB Рейчъл Харисън.

Профсъюзът Unite също по този начин разгласи, че повече от 1600 чиновници от екипите на коли за спешна помощ ще стачкуват на 21 декември поради разногласия към възнагражденията им.

Британската държавна Национална здравна работа NHS към този момент се бори с последствията от митинга на хиляди медицински сестри, откакто държавното управление отхвърли да извърши настояванията им за по-високи заплати.

Председателят на ръководещата Консервативна партия Надим Захауи още веднъж съобщи, че държавното управление обмисля да притегли армията в помощ на секторите, обхванати от огромни стачки, с цел да действа общественият бранш обикновено.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР