Повече колаген означава по-малко бръчки и гладка, повдигната кожа. Ето

...
Повече колаген означава по-малко бръчки и гладка, повдигната кожа. Ето
Коментари Харесай

15 начина да запазите колагена в кожата на лицето си

Повече колаген значи по-малко бръчки и гладка, повдигната кожа. Ето настоящите артикули, процедури и навиците за метод на живот, които да практикувате с цел да запазите и запазите колагена в кожата на лицето си.

В търсене на гладка кожа ще чуете доста бръщолевене за „ укрепване на колагена “, само че какво тъкмо значи това? Колагенът е главният систематичен протеин в кожата, който работи като скеле и обезпечава размер, тъй че кожата да е гладка и без бръчки.

Фактори на околната среда, като излагане на слънце и замърсяване, могат да разграждат колагена, което прави по-вероятно да видите бръчки по лицето си.

Възрастта също е главен фактор. С придвижване на възрастта производството на колаген понижава, тъй че кожата може да наподобява по-тънка и да има по-малко структурна опора. Поради това хората стартират да виждат провисване на кожата си.

15 метода да запазите и увеличите колагена в кожата

Загубата на колаген стартира при започване на двадесетте години, което прави значимо както да запазите колагена, който имате, по този начин и да стимулирате кожата си да го създава по-бързо.

Ето 20 интелигентни метода да извършите тъкмо това:

1. Добавете ретиноиди

Златният стандарт за локално приложение, към вашата рутина
Ретиноид/ретинол са производни на витамин А, които контролират гените, участващи в производството на колаген.

2. Опитайте Бакучиол

Ако ретиноидите са прекомерно сурови, бакучиолът е естествена опция на ретинол/ретиноид и се счита, че по сходен метод подтиква обмяната на кожните кафези, с цел да усили производството на колаген с по-малък риск от раздразнение. Това може да е изключително положително за хора с сензитивна кожа.

3. Защитете колагена с местен витамин С

Нанесете серум с витамин С заран. Витаминът е антиоксидант, който защищава колагена в кожата ви от UV увреждане. Нещо повече, това провокира образуването на колаген и стабилизира колагеновите протеини в кожата.

4. Използвайте пептиди

Пептидите са къса верига от аминокиселини, които служат като градивни детайли на протеини. Продуктите с пептиди, потвърдено спомагат за поощряване на колагена и еластина в кожата, подобрявайки стегнатостта.

5. Нанасяйте слънцезащитен крем всяка заран

Слънцезащитният крем е от жизненоважно значение за предотвратяването на рак на кожата, само че също по този начин и за поддържане на кожата млада и еластична. Излагането на ултравиолетови лъчи може да докара до разграждане на колагена. Това от своя страна може да докара до появяването на фини линии и бръчки. Американската академия по дерматология предлага да изберете широкоспектърен слънцезащитен крем с SPF 30 или по-висок.

6. Помислете за приемане на колагенови добавки

Предлагат се разнообразни добавки с колаген, в това число прахове, които можете да смесите в кафе и смутита. Тези добавки оказват помощ за увеличение на еластичността на кожата, хидратацията и плътността на колагена в кожата.

7. Добавете постни протеини към вашата паница

Спазвайте уравновесена диета, която включва задоволително количество протеини. Храните с високо наличие на протеини съдържат аминокиселини, които са сериозни за синтеза на колаген.

8. Ограничете приема на добавена захар

Диета, богата на захар, предизвиква образуването на напреднали крайни артикули на гликиране, които разграждат колагена. Ограничете потреблението на захар.

9. Слънчеви очила за отбрана към очите ви

За да предотвратите образуването на патешки крайник, носете слънчеви очила. Обгръщащите се нюанси стопират ултравиолетовите лъчи да се промъкнат към страните. Добрата вест е, че даже евтините слънчеви очила защищават както от UVA, по този начин и от UVB лъчи, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите.

10. Не пушете – и спрете, в случай че го извършите

Пушенето на цигари състарява кожата ви по разнообразни способи. Пушенето понижава притока на кръв и кислорода към кожата. Освен това основава токсични свободни радикали, които повреждат колагеновите и еластиновите нишки и гълтам антиоксиданти в кожата.

11. Помислете за химически пилинг

Има доста благоприятни условия за процедури срещу стареене, в това число химически пилинг. За него се употребяват хидрокси киселини (като гликолова киселина), с цел да подтикват обновяването на кожните кафези, което от своя страна подтиква производството на колаген.

12. Съсредоточете се върху тактиките за унищожаване на напрежението

Стресът предизвиква инфектиране и отслабва способността на тялото да се възвръща, ускорявайки стареенето на кожата, демонстрират някои проучвания.

13. Продължавайте да се движите

Физическата интензивност поддържа вашето тяло, разум и кожа млади. Упражнението е различен значим фактор за закъснение на процеса на стареене. Нещо повече, поддържането на интензивност е безкористен метод за унищожаване на напрежението.

14. Намалете алкохола

Алкохолът поврежда способността на кожата да създава колаген, както и нейната естествена антиоксидантна защитна система. Хората, които пият осем или повече питиета седмично, са по-склонни да имат линии и бръчки.

15. Осигурете си отмора за хубост

Въпреки че са нужни повече проучвания при хора, поддържането на постоянен график на съня може да помогне за обновяването на колагена. Препоръчителното количество сън за възрастните е седем до девет часа.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР