Повече хора и техника осигурява служебното правителство от утре за

...
Повече хора и техника осигурява служебното правителство от утре за
Коментари Харесай

Пращат още 400 войници да борят тинята в Карловско

Повече хора и техника обезпечава служебното държавно управление от на следващия ден за почистване на провалите от наводненията в потърпевшите карловските села Каравелово, Богдан и Слатина. Това разгласи министър председателят Гълъб Донев.

Служебният министър председател съобщи, че държавното управление желае да помогне на потърпевшите да стартират живота си на чисто. Затова и се обезпечават повече хора и техника:

" Утре в почистването ще се включат в допълнение 400 военнослужещи и техника. В петък чиновници от регионална и общинска администрация в Пловдив и прилежащите области ще са в наводнените села, с цел да продължат разчистването на къщите и дворовете. В почивните дни ще се причислят и доста доброволци от цялата страна ".

Донев благодари на всички доброволци, които от 2 септември са на терен, с цел да оказват помощ.

След диалог тази заран с регионалния шеф на Пловдив Донев разгласи, че електрозахранването е възобновено:

" И се работи за това да бъде възобновено и уличното осветяване в потърпевшите села, като до 3 седмици инфраструктурата, улиците, мостовете и деретата на реките ще бъдат възобновени изцяло и надлежно почистени. Правителството ще отпусне през днешния ден в допълнение 200 000 л вода за потърпевшите села в Карловско. Убеден съм, че ще се оправим всички дружно ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР