Повдигнаха обвинение на мъжа, който се опита да избяга при

...
Повдигнаха обвинение на мъжа, който се опита да избяга при
Коментари Харесай

Обвиниха мъжа, задържан след зрелищната гонка в София

Повдигнаха обвиняване на мъжа, който се опита да избяга при зрелищно полицейско гонене в понеделник в столичния кв. " Надежда ". С прокурорско разпореждане той е арестуван за 72 часа и следва да му бъде поискано непрекъснато задържане под стража. 

При преследването беглецът удари три цивилни и една полицейска. Двама служители на реда бяха леко ранени. 

" Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 32-годишен мъж, незаконно попречил на полицейски чиновници да изпълнят служебните си отговорности и направил хулигански дейности ", оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване. 

" На 30.01.2023 година към 12,10 ч. на бул. „ Рожен “ в гр. София, обвиненият Д.С. незаконно пречил на полицейски чиновници да изпълнят служебните си отговорности, като не спрял с управлявания от него лек автомобил, марка „ БМВ “, на подадените светлинни и звукови сигнали от страна на служителите на реда ", оповестяват от прокуратурата и разказват целия маршрут на гонката. 

" От кръстовището на ул. „ Ген. Никола Жеков “ с ул. „ Народни будители “ до кръстовището на ул. „ Чудомир “ и бул. „ Ломско шосе “ в гр. София, направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като карал с висока скорост, не спазвал разпоредбите за придвижване, пътните знаци и светлинната сигнализация ", оповестяват от държавното обвиняване. 

По този метод Д.С. създавал заплаха за живота и здравето на останалите участници в придвижването и на пешеходците и осъществил ПТП с паркиран лек автомобил марка „ БВМ “. Опитал да продължи придвижването на управлявания от него автомобил, а по-късно се заключил в колата си. Деянието се отличава с изключителна смелост, безапелационни са от прокуратурата.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения, за които се планува наказване „ отнемане от независимост “.

Д.С. е осъждан. Предвид опцията да извърши друго закононарушение и да се укрие, обвиненият е арестуван за период до 72 часа.

Наблюдаващ прокурор е внесъл искане в Софийски областен съд за позволение за наложително изземване на материали за проучване за правене на експертизи.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР