Потвърждението доведе до още повече недоволство от страна на политиците,

...
Потвърждението доведе до още повече недоволство от страна на политиците,
Коментари Харесай

Конференция на торите: Премиерът продължава да избягва въпроса HS2, тъй като слуховете за брадвата доминират в конференцията на торите

Потвърждението докара до още повече неодобрение от страна на политиците, като консервативният кмет на Уест Мидландс, Анди Стрийт, сподели, че анулацията на линията би била „ загърбване на опцията за по-високо равнище – опция един път на потомство.

Прочетете още: Номер 10 споделя, че речта на премиера „ си коства да се чака “ – следете конференцията на торите онлайн

Но до момента в който Даунинг Стрийт публично съобщи, че „ не са взети дефинитивни решения “, източниците дадоха на Sky News Мхари Аурора „ най-сериозния намек до момента “, че HS2 ще взе участие в речта на конференцията на министър-председателя в сряда – и забележките му ще „ си коства да се изчака за ".

Главният изпълнителен шеф на Northern Powerhouse Partnership, Анри Мурисън, споделя, че е „ време министър председателят да порасне "

В поредност от изявленията тази заран господин Сунак още веднъж отхвърли да даде или няма отговор по отношение на крайната дестинация на плана.

Подтикнат по тематиката от BBC, той сподели: „ Знам, че има доста спекулации по отношение на HS2. Всичко, което бих споделил, е методът, по който подобавам към тази работа, преглеждам обстоятелствата, отстранявам време, с цел да взема вярното решение от името на страната - каквото и да е то - и това е, което ще направя с това, както върша с всичко останало. "

Сюзън Хол: Кандидатът за кмет на Тори в Лондон допуска, че евреите са „ уплашени " от Садик Хан

< p> В едно все по-язвително изявление министър-председателят отхвърли, че номер 10 се оправя неприятно със обстановката, преди да добави: „ Няма да бъда заставен да взема прибързано решение, тъй като е добре за нечия телевизионна стратегия. Това, което желая да направя, е да взема вярното решение за страната. "

И говорейки за Good Morning Britain, той сподели, че ще бъде взето решение, „ когато го разгледаме вярно ".

Софи Ридж от Sky News пита кмета на Уест Мидландс Анди Стрийт дали ще напусне, в случай че HS2 бъде отстранена.

Първо рекламирано от лейбъристите през 2009 година, HS2 беше главен залог на консервативното държавно управление, само че беше малтретиран от скок на разноските и продължаващи закъснения.

Първоначалната дата на разкриване от 2026 година падна назад на 2033 година, до момента в който цената се пресмята спираловидно от към £33 милиарда през 2010 година до £100 милиарда, макар източния крайник на линията до Лийдс се бракува.

Слуховете за премахването на северната линия разстроиха хората от всички страни на политическия набор, като грандовете на торите и лейбъристите подлагаха на критика вероятността.

Но това не е просто северната част на плана, която се сблъска с проблеми, защото остават подозрения по отношение на бъдещето на гара Euston в Лондон, като рапортува, че услугите ще прекратят в Old Oak Common - предградие на западен Лондон.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР