Потвърденият кредитен рейтинг на България е поредната висока оценка от

...
Потвърденият кредитен рейтинг на България е поредната висока оценка от
Коментари Харесай

Борисов: Fitch прогнозират, че ще приемем еврото най-рано през 2023 г.

" Потвърденият кредитен рейтинг на България е следващата висока оценка от интернационалната общественост за промените, които държавното управление прави. Това написа министър-председателят Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.
" Международната рейтингова организация Fitch Ratings удостовери дълготрайния кредитен рейтинг на България в задгранична и локална валута `BBB с позитивна вероятност ". Това е и следващата висока оценка от интернационалната общественост за промените, които държавното управление прави в страната. Агенцията отбелязва, че факторите, които биха могли да доведат до повишение на рейтинга, са напредъкът по присъединението към еврозоната , увеличение на евентуалния напредък и продължаващото възстановяване на външните и бюджетните салда. Експертите от Fitch предвиждат, че ще приемем еврото най-рано през 2023 година “, добавя още Борисов.
По-рано той написа, че държавното управление извърши своя ангажимент и обезпечи 82,510 милиона лв. на Министерство на защитата за самолетите. 
" Посетих авиобаза " Безмер ", където се срещнах със положението на самолетите Су-25. Бях осведомен, че военното министерство към този момент е превело сумата на компанията, която ще извърши ремонта на Су-25. Очаквам в къси периоди способените органи да приготвят самолетите за превозване и ремонтът да стартира.
Това ще разреши възобновяване на летателната валидност на самолетите Су-25 и опазване на добитите отбранителни качества в интервала до придобиване на новия вид военен аероплан ", декларира още Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР