Потвърдените случаи на заболели от морбили в област Благоевград са

...
Потвърдените случаи на заболели от морбили в област Благоевград са
Коментари Харесай

Потвърдените случаи на морбили в област Благоевград са 28

Потвърдените случаи на болни от морбили в област Благоевград са 28. Дете на 9 години от Разлог е прието в болница през вчерашния ден в Инфекциозното поделение на МБАЛ-Благоевград. Днес няма новоприети лица. Това заяви пред Българска телеграфна агенция доктор Веселка Мончева, шеф на отдел "Надзор на заразните заболявания " в РЗИ - Благоевград.

До момента издирените контактни лица са 291, а обхванати с ваксина са 131 контактни лица и лица с пропуски в имунизацията против морбили.

В ромската махала на Разлог в мобилен кабинет през днешния ден трябваше да се извършат имунизации против морбили, паротит и рубеола на лица от 13 месеца до 18 години с открити пропуски в имунизационната система, само че множеството родители са предпочели това да става в кабинетите на общопрактикуващите лекари. На жителите на квартала са раздадени над 100 листовки с информация за болестта от морбили, добави доктор Мончева.

Продължават инспекциите в здравните кабинети на детските заведения и учебните заведения по отношение на имунизационния статус на децата, както и издирването на контактните лица на приети в болница деца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР