Потушен е пожарът в Сакар планина, който бушуваше в землищата

...
Потушен е пожарът в Сакар планина, който бушуваше в землищата
Коментари Харесай

Потушен е пожарът в Сакар планина

Потушен е пожарът в Сакар планина, който бушуваше в землищата на свиленградските села Пъстрогор, Младиново и Момково и на любимецкото Васково от предходната събота, оповестиха от Областната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на населнието " в Хасково.

Още нощес екипите огнеборци, лесничеи и доброволци съумяха да овладеят огнищата, който се разгръщаха на повърхност 15 000 декара, от които 7000 декара гора.

На място ще остане дежурен екип, който да следи за възможни разпалвания. Засега не е анулирано бедственото полежение в община Свиленград, което изтича през днешния ден в 23:59 часа съгласно заповедта на кмета арх. Анастас Карчев, осведоми Българска телеграфна агенция. Остава в действие и заповедта на регионалния шеф на Хасково Гинка Райчева за възбрана на всевъзможни лесотехнически и аграрни действия на територията на региона. За изключително неприемливи се считат дейностите по почистването на стърнища, пасища, ливади и горски територии. И за през днешния ден в района е разгласен най-високият показател за пожароопасност.

Пожарът породи от пасбище в землището на свиленградското село Младиново, а една от евентуалните аргументи е човешка активност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР