Потресаваща ситуация по жп пътя Горна Оряховица – Русе показа

...
Потресаваща ситуация по жп пътя Горна Оряховица – Русе показа
Коментари Харесай

Болтове на жп мост се вадят на ръка, НКЖИ не вижда проблем

Потресаваща обстановка по жп пътя Горна Оряховица – Русе сподели Нова телевизия. Става въпрос за мост над река Янтра, където на видеоклип беше показано по какъв начин се вадят болтове (тирфони) на ръка от железопътната линия – болтове, които обезпечават стабилността на релсите.
Според Йордан Райков, шеф на жп секция Горна Оряховица към НКЖИ, имало проект за замяна на износените траверси при по-хубаво време - в този момент не можело, защото било рисково да се работи на този мост при такива атмосферни условия. Освен това, той изясни, че всеки сегмент от железопътните релси е заловен с три тирфона и нямало метод другите два да бъдат развити и извадени на ръка. Не стана ясно за какво тъкмо няма метод да бъдат извадени на ръка и останалите тирфони, откакто при няколко опита с лекост бяха вадени болтове от разнообразни сегменти.
Гарантирам, че секторът е безусловно безвреден за прекосяване. Скоростта тук е понижена – 40 км/ч, само че заради други аргументи, добави Райков.
" Много бяха безапелационни, изключително сега, в който успяваш да го отвиеш на ръка. Демонстрация на сигурност от НКЖИ ", разяснява водещият на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР