Потресаваща история за срещата на болна жена от град Рила

...
Потресаваща история за срещата на болна жена от град Рила
Коментари Харесай

Сигнал до Struma. com! Лекар- гастроентеролог от Благоевград поболя семейство от Рила с грешна диагноза на болна жена и зловеща прогноза за края на дните и

Потресаваща история за срещата на болна жена от град Рила с доктор от Благоевград описа нейната щерка. В сигнала си до Struma. com Станислава Костадинова споделя болката си и ужаса, през който е минало фамилията и, научавайки че майка и има рак на панкреаса, и дните и са преброени. " Може да почине след три месеца, а може и да преживее и 5 години ", заключението направил гастроентерологът доктор Мустафа Узунов, който работил до март месец в МБАЛ Благоевград, а от известно време упражнява хуманната си специалност в частна болница.

Дни след злокобната диагноза и лекарска прогноза на доктор Узунов се оказало, че майката на Костадинова не е с рак на панкреаса и поставената диагноза е неверна . Диагнозата на доктор Узунов била отхвърлена от доктор -светило в гастроентрологията и доктор от турска клиника, където били изпратени проучванията и епикризата на пациентката.

Докато обаче излязат резултатите, фамилията на Станислава, претърпяло същински смут. Майка и спряла да се храни, отказвайки да се бори с " тежкото заболяване ", а Станислава от месец не може да спи, лекува бодърствуване, меланхолия и нощни кошмари, описа тя пред кореспондент на Struma. com. Ето какво написа Станислава Костадинова в сигнала си до нас.Публикваме без интервенция:

Здравейте, бих желала да ви опиша за един доста добър доктор в кавички. Казва се Мустафа Узунов. Работеше в МБАЛ-Благоевград АД в гастроентерологията. В началото на месец март отидохме при него за обзор на моята майка, която повръщаше от няколко дни. Отидохме при така наречения лекар, той я прегледа и сподели че има мощно инфектиране на стомаха, изписа и медикаменти и ни отпрати. Майка ми стартира да приема предписаните медикаменти, само че положението и не се усъвършенства, а се утежни, тъй че след една седмица отидохме още веднъж при доктор Узунов. Настанихме я в отделението, той още веднъж я прегледа, след което я изпрати на скенер, и тогава пристигна кошмарът . Д-р Узунов сложи диагноза рак на панкреаса. С моя брат влязохме в кабинета при него и той ни заяви, че мама има рак, и че няма лекар, който да и помогне, че би трябвало да и се сложи стенд на жлъчния мехур и да се направи биопсия.

Също по този начин ни сподели, че може да живее 3 месеца или да доживее и 5 години . Дадени информация какъв брой пари би трябвало да заплатим за стенда в болница Токуда. Аз не можех да приема диагнозата и желаех друго лекарско мнение отидохме при различен доктор, огромен експерт и той сподели, че за него това не е рак на панкреаса. Изпратих документите с дисковете в една турска клиника и хората ми споделиха, че съгласно тях това изрично не е рак . Биопсията излезе и се удостовери, че не е рак на панкреаса.

Представете си какво сме претърпели в този един месец. Майка ми спря да се храни, изпадна в меланхолия, разбирайки за тежкото си състояние, в което я сложи доктор Узунов. Аз толкоз се стресирах от чутото, че не мога да дремя, нощем сънувам кошмари. Не мога към момента да допускам, че майка ми не е с рак.

Думите на доктора кънтят в ушите ми. Зная, че в нашата страна няма нито един наказан доктор, това ги прави всесилни, само че запитвам аз - до по кое време ще си играят с човешките животи и ще ни гледат само като банкомати?.

Каква е цената на напрежението, който сме изживели аз и моето семейство?. Сигурно има и други като нас, станали жертва на лекарска неточност или объркана диагноза, само че какъв доктор е това на първи обзор, без биопсия, без нужните проучвания да сложи такава тежка диагноза, освен това неверна, пита Станислава.

Ние от Struma. com постоянно сме се стремели да браним престижа на лекарите, поради тези от тях, които са всеотдайни към пациентите си, поради денонощнияим, тежък и виновен труд, и благородна специалност.

В случая обаче оставаме безмълвни. Всеки от нас може да си показа какво би претърпял, в случай че чуе такава диагноза за себе си, или собствен непосредствен.

Безотговорно, преждевременно, непрофесионално изказано мнение или неверна диагноза от доктор, потърсен при потребност, и на който пациентите, имат вяра би могло да докара до съдбовни последствия.

Лекари напомнят истории на хора, които чувайки сходна диагноза не дочакват цялостния набор от проучвания и вършат опити за самоубийство или изпадат в тежко положение, разрушавайки душeвността си. Казват, че точната диагноза дефинира изхода от лекуването, а неверната може да убие човек.
Станислава Костадинова ще сезира и медицинския инспекторат към министерството на опазването на здравето, с цел да опише случилото се с майка и. Очакваме коментара на доктор Узунов, който търсим.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР