Потребителят има право да приеме възможността за ваучер, с който

...
Потребителят има право да приеме възможността за ваучер, с който
Коментари Харесай

Какви са вариантите, ако сме платили почивка, която е отпаднала?

Потребителят има право да одобри опцията за ваучер, с който да отсрочи обещано пътешестване. Той може и да изиска парите си назад. Ако на потребителя е препоръчан само разновидността с ваучер, тогава туроператора ще наруши настоящото законодателство. Това съобщи Богомил Николов от асоциация " Активни консуматори " пред Bulgaria On Air.

По думите на специалиста това законодателство е настоящо от години и не е променяно, макар самодейностите на някои страни

Когато почивката не е проведена от туроператор, а посредством избрана платформа, в действие са общите търговски правила. за тези платформи работи законодателството на страната хазаин, изясни Николов.

" Тези туроператори, които съумеят на убедят клиентите си да получат ваучери, на цената на известни отстъпки като оптималната еластичност във връзка с интервала или дестинацията, ще си завоюват клиенти, до момента в който тези, които заобикалят настоящите закони. ще си навлекат неприятна популярност и след пандемията.

Той съобщи, че е значимо туроператорите да вземат образец от самолетните компании, които се оказаха оптимално гъвкави. Доста компании продават билети с отворени дати. Клиентите би трябвало да са спокойни, да изберат безусловно непринудено тази опция с ваучера, безапелационен е шефът на асоциацията.

Нелоялни практики

По време на изключителното състояние, а и в този момент асоциацията изпраща сигнали за нелоялни практики, свързани най-много със страха от вируса, като се оферират мними артикули за лекуване, подсилване на имунитета и така нататък Според Николов колкото и да е непоколебим надзора, потребителят би трябвало да е внимателен. Той даде образец с душ, който защищава от ковид. По думите му, това даже да звучи неуместно, има хора, които вършат и такива недомислени покупки. Той посъветва потребителите да подхождат деликатно към сходни покупки.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР