Кметът на Лондон, лейбъристът Садик Хан, бе преизбран, предаде Ройтерс.Окончателните

...
Кметът на Лондон, лейбъристът Садик Хан, бе преизбран, предаде Ройтерс.Окончателните
Коментари Харесай

Кметът на Лондон бе преизбран за трети мандат

Кметът на Лондон, лейбъристът Садик Хан, бе избран отново, съобщи Ройтерс.

Окончателните резултати от създадените преди два дни локални избори бяха оповестени през днешния ден. Те демонстрират, че кметът на английската столица, който е представител на главната опозиционна мощ в страната - Лейбъристката партия, е получил 43,8 % от гласовете, а кандидатката на ръководещите консерватори Сюзан Хол остава втора с 33 на 100.

Победата на Садик Хан, който завоюва рекорден, трети следващ четиригодишен мандат на поста, бе предстояща макар известното публично неодобрение поради вълната от набези с нож и таксуването на по-старите замърсяващи коли при влизането им в зона в центъра на града. Тя затвърждава превъзходството на лейбъристите над консерваторите преди парламентарните избори в Обединеното кралство по-късно тази година, отбелязва Ройтерс.

Основната опозиционна мощ завоюва в четвъртък в още няколко основни региона, нанасяйки тежък удар на премиера Риши Сунак.

Проучванията на публичното мнение предвиждат, че лейбъристите ще завоюват идващите избори за Камарата на общините и техният водач Киър Стармър ще стане министър-председател, поставяйки завършек на почналото преди 14 години ръководство на консерваторите.

53-годишният Хан, който e от пакистански генезис, стана през 2016 година първият кмет мохамеданин на Лондон. По време на предизборната акция той даде обещание да построи повече обществени жилища и да работи с възможното бъдещо държавно управление на своята партия за увеличение на потенциала на полицията, показва Ройтерс.

" Бяха сложни няколко месеца, бяхме изправени пред акция на непрекъснат негативизъм ", съобщи кметът на английската столица след оповестяването на резултатите. Той означи, че " през последните осем години Лондон плува против течението на държавното управление на (консерваторите), и в този момент, с една Лейбъристка партия, която още веднъж е подготвена да ръководи под управлението на Киър Стармър, е време Риши Сунак да даде на обществото избор ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР