Потребителското доверие сред италианците се засилва повече от очакваното през

...
Потребителското доверие сред италианците се засилва повече от очакваното през
Коментари Харесай

Потребителското доверие в Италия се подобрява повече от очакваното през ноември


Потребителското доверие измежду италианците се ускорява повече от предстоящото през ноември, достигайки най-високото си равнище от три месеца, най-вече поради подобряването на актуалните настроения измежду потребителите, както и на упованията им за бъдещето. Това демонстрират най-новите данни на италианския статистически институт Истат (Istat), представени от ДПА.

Индексът на потребителското доверие в Италия се увеличи доста през ноември - до 98,1 пункта по отношение на 90,1 пункта през октомври. Икономистите предвидиха показателят да се увеличи доста по-малко - до 91 пункта.

Сред съставените елементи на потребителското доверие, икономическите упования на потребителите се усъвършенстваха внезапно до 95,2 през ноември от 77,6 през октомври.

За същия интервал показателят, измерващ настоящите потребителски настроения, се увеличи до 99 пункта от 94,3 пункта, а показателят, отчитащ упованията на потребителите за бъдещите вероятности, се усъвършенства до 102,8 пункта от 88,8 пункта. 

Данните също по този начин демонстрират, че съставният показател за доверието на ръководителите на предприятия се усъвършенства за първи път от пет месеца през ноември, като се повиши до 106,4 пункта по отношение на 104,7 пункта през октомври.

Увереността измежду промишлените производители също се ускори през ноември, като съответният показател се увеличи до 102,5 пункта в съпоставяне със 100,7 пункта през октомври. Очакванията бяха показателят да спадне до 99,6 пункта.

Индексът на доверие измежду търговците на дребно се увеличи до 112,2 пункта през ноември от 109 пункта през предходния месец, до момента в който за същите месеци доверието в бранш строителство се намали надлежно до 151,9 пункта от 157,5 пункта през октомври.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР