Потребителите в социалните мрежи сигнализираха за отрязан дърво в центъра

...
Потребителите в социалните мрежи сигнализираха за отрязан дърво в центъра
Коментари Харесай

Отрязано дърво в центъра на София: Имало ли е разрешение за премахването му?

Потребителите в обществените мрежи алармираха за отсечен дърво в центъра на София.

" Кръстовището на " Пиротска " и " Опълченска ". Миналата есен първо окастриха дървото, а през вчерашния ден през нощта са го отрязали с трион безшумно. Дали са имали позволение? ", пита Милена Клисарска в поста си.

Постът провокира диспути в обществените мрежи, като някои хора споделят, че то е отрязано, тъй като е остаряло, а други спекулираха, че е отстранено, тъй като е пречело на гаража в близката постройка.

" Дървото е отстранено изцяло непозволено, няма публикуван позволителен документ, според нормативните разпореждания. Към момента не е доказано кой е причинителят, няма очевидци и подадени сигнали. За случая са сигнализирани органите на реда ", изясни Димитър Петров, основен специалист от дирекция „ Зелена система” към Столична община.

Според него дървото е физическо крепко, а на това място ще се засади нова фиданка при подобаващите условия.

" Съставен е констативен протокол на 15 март, който е предаден на полицията и все още чакаме техните дейности, с цел да предприемем административно-наказателни дейности ", добави Станислав Петрунов, еколог в регион „ Възраждане”.

По думите на Атанас Стоянов, ландшафтен проектант в регион „ Възраждане”, предисторията на случая е, че въпросният възложител на градежа на постройката в непосредствена непосредственост е изискал от администрацията на регион " Възраждане " премахването на това дърво.

" Има две негативни мнения, че то няма да бъде отстранено. Но резултатът е, че без позволителен документ дървото е отстранено ", прибавя той.

Санкциите за сходни дейности за физически лица са от 1000 до 5000 лв., а за юридически - до 50 000 лева, изяснява Петрунов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР