Потребителите трябва да познаят дали ядат месо или имитацияКлиентите на

...
Потребителите трябва да познаят дали ядат месо или имитацияКлиентите на
Коментари Харесай

Интересен експеримент на Burger King в Швеция

Потребителите би трябвало да познаят дали ядат месо или реплика

Клиентите на Burger King в Швеция са изправени пред предизвикването да познаят дали ядат същинско месо или растителна реплика (снимка: Burger King / Twitter)

Хранителната верига „ Burger King ” е толкоз убеден а, че новите й растителни бургери наподобяват на същинско месо, че изисква от клиентите в Швеция да поръчват от инцидентно меню и да познаят дали ядат месо или реплика . След това те могат да сканират опаковката на бургера със смарт телефон приложение, с цел да схванат какво в действителност са яли.

Наскоро веригата пусна два бургера на растителна основа в Швеция. Те съставляват постни версии на класическия „ Whopper ” и сандвича „ Crispy Chicken ”, наречени надлежно „ Rebel Whopper ” и „ Rebel Chicken King ”. Новите артикули скоро ще започват и в други страни на Европа, заяви CNBC. Към момента Burger King има повече от 16 000 ресторанта в света, от които 135 в Швеция.

За да накара потребителите да повярват, че новите сандвичи имат толкоз достоверен усет на същинско месо, че няма да виждат никаква разлика, ресторантът започва меню „ 50/50 ”. Ако клиентите поръчват от това меню, те ще бъдат обслужвани на инцидентен принцип – с растителна или елементарна месна питка и би трябвало да познаят какво ядат.

По-любопитните клиенти могат да сканират кутията в смарт телефон приложение на Burger King, с цел да схванат истината за техния бургер. Данните от догатките ще бъдат събрани и употребявани за реклами, които ще започват по-късно това лято – без значение от това какъв брой догатки са били верни или неправилни, споделят от веригата. Burger King работи по тази акция с креативната организация Ingo Stockholm.

Кампанията на „ невъзможния бургер ” се натъкна на известни проблеми (снимка: Burger King / Twitter)

Кампанията идва в миг, когато заместителите на месо стават все по-популярни измежду потребителите. По-рано тази година Burger King разгласи, че тества „ Impossible Burgers ”, за които се знае, че „ кървят ” тъкмо като същински бургер, и че ще пусне продукта тази година.

Но „ невъзможният бургер ” се сблъска с известни неприятности. Наскоро в Ню Йорк е бил рекламиран и растителният „ Impossible Whoppers ”, който в действителност е съдържал месо. Burger King се оправда с „ софтуерна неточност ”, каквото и да значи това.

„ Проблемът е решен и този артикул към този момент не е включен като алтернатива, до момента в който публично не докараме „ Impossible Whoppers ” в Ню Йорк. Извиняваме се за възможното комплициране ”, обявиха от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР