Потребителите съобщиха, че майската актуализация KB5026361 за Windows 10 на

...
Потребителите съобщиха, че майската актуализация KB5026361 за Windows 10 на
Коментари Харесай

Актуализацията KB5026361 за Windows 10 причинява BSOD и произволно рестартиране на компютъра

Потребителите оповестиха, че майската актуализация KB5026361 за Windows 10 на доста компютри предизвиква наследник екран на гибелта (BSOD) с грешката PROCESS1 INITIALIZATION FAILED или компютърът се рестартира непринудено след инсталирането.

В случай на BSOD с сходна неточност, би трябвало да употребявате диска за зареждане, с цел да презапишете файла bootcat.cache и да възстановите операционната система. Също по този начин оказва помощ и ръчното пускане на драйвера AMD RAID посредством командния ред за следващо възобновяване на зареждането на Оценка за съвместимост.

Потребителите също са се натъкнали и на грешката 0x800f0922, която води до спонтанното рестартиране на компютъра. В този случай е по-добре да премахнете актуализацията и да изчакате нова промяна от Microsoft, където тези проблеми могат да бъдат поправени. Компанията към момента не е удостоверила съществуването на проблеми с тази актуализация.

Профилните специалисти предлагат на потребителите, преди да конфигурират най-новата актуализация за Windows 10, да основат точка за възобновяване, с цел да могат бързо да върнат системата до работното ѝ положение.

Microsoft по-рано удостовери избрани проблеми, в това число и нарушавания в работата на VPN-връзките за някои клиенти, заради актуализацията KB5026372 за Windows 11. След нейното инсталиране, потребителите се сблъскаха с проблеми, изразяващи се в нарушаване на работата на VPN-връзките, като L2TP/IPsec VPN.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР