Потребителите на Zoom са скочили 20 пъти заради пандемията. Акциите

...
Потребителите на Zoom са скочили 20 пъти заради пандемията. Акциите
Коментари Харесай

Приложението за видеовръзка Zoom пострада заради притеснения със сигурността

Потребителите на Zoom са скочили 20 пъти поради пандемията.

Акциите на Zoom се намалиха с 9% в понеделник и с над 4% във вторник, увеличавайки сериозния спад от последната седмица, откакто приложението за видеоконферентни диалози се пробва да се оправи с проблеми, свързани с опазването на данните и все по-голямата конкуренция, оповестява Reuters.
През март цената на книжата на Zoom Video Communications, която стои зад продукта, се повишиха до рекордни равнища, тъй като търсенето на приложението скочи поради пандемията от ковид, която принуди милиони хора по света да го употребяват за всичко - от работни срещи до уроци, до момента в който са домовете си.

Но доста информации през предходната седмица слагат под въпрос практиките за отбрана на персонални данни на мобилното приложение. Това изплаши вложителите и пазарната капитализация на компанията се срина с една трета.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Лошо показване

Ценните бумаги на компанията доближиха рекордни равнища през март поради огромното търсене на приложението, а при започване на седмицата акциите й бяха най-лошо представилите се в софтуерния показател Nasdaq. Швейцарската банка Credit Suisse намали рейтинга на приложението от " безпристрастен " до " неудовлетворителен ".

Според финансовата институция макар нарастването от 20 пъти на потребителите огромна част от този растеж ще бъде краткотраен и мъчно може да бъде монетизиран.

Притесненията на потребителите

През миналата седмица двама американски държавни юристи желаеха информация от Zoom след сигнал, който слага под въпрос сигурността и поверителността на платформата.

Washington Post заяви в събота, че някои учебни заведения в Съединени американски щати са почнали да не разрешават приложението за онлайн образование поради възходящи проблеми със сигурността. Reuters също разгласи предходната седмица, че компанията на Илън Мъск SpaceX е забранила на чиновниците си да употребяват Zoom поради " обилни опасения за сигурността и поверителността му ".

Microsoft разяснява в понеделник във връзка с конкурентната си платформа Teams, че не употребява потребителски данни за проявление на реклами и че криптира данни за отбрана против хакерски атаки.

Докато анализаторите имат вяра, че доста от проблемите на Zoom, изключително тези, породени от потребителски неточности, могат да бъдат решени за малко време, то други биха останали още дълго. " Мисля, че това е законен риск за репутацията ", разяснява анализаторът Риши Джалурия и прибавя, че увеличението на потребителската база на приложението може да бъде предизвикателство, тъй като тя е основана с концепцията да бъде инструмент за бизнеса.

Ежедневните консуматори на Zoom надвишиха 200 млн. души през март от предходен най-много от 10 млн., съобщи изпълнителният шеф на компанията Ерик Юан. За съпоставяне, конкурентната платформа Teams има 44 млн. консуматори в международен мащаб по данни от 18 март и са се повишили двойно спрямо ноември.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР