Потребителите на Instagram вече ще могат да сигнализират за публикации,

...
Потребителите на Instagram вече ще могат да сигнализират за публикации,
Коментари Харесай

Instagram пусна функция за докладване на фалшиви новини

Потребителите на Instagram към този момент ще могат да алармират за изявления, които съгласно тях са дезинформация, съобщи Франс прес, като се базира на говорителка на компанията Фейсбук, която има тази обществена медия, наблягаща на фотосите.

С няколко кликвания те ще притеглят вниманието на самостоятелни проверители, които ще се заемат със случая.

Тази алтернатива се чака да бъде разполагаем за единия милиард консуматори на Instagram до края на месеца, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Още от през днешния ден хората ще могат да ни алармират, в случай че виждат в Инстаграм изявления, които считат за подправени ", разгласи говорителката на Фейсбук. Тя акцентира, че компанията " влага съществено, с цел да ограничи разпространяването на подправени информации на всичките ни платформи ".

Публикациите в Instagram, за които бъде подаден сигнал, няма да бъдат изтривани, в случай че не нарушават разпоредбите на обществената мрежа, само че няма да излизат при търсене.

Фейсбук бе упрекната - и призна - че не е взела на съществено задоволително рано опитите на съветски консуматори, близки до Кремъл, да повлияят на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година в интерес на Доналд Тръмп.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР