Потребител в Twitter твърди, че най-новата версия на ChatGPT Plus

...
Потребител в Twitter твърди, че най-новата версия на ChatGPT Plus
Коментари Харесай

ChatGPT спаси живота на кучето ми – невероятната история на колито Саси

Потребител в Twitter твърди, че най-новата версия на ChatGPT Plus е избавила живота на кучето му, откакто ветеринарният доктор не могъл да диагностицира вярно влошаващото му се положение, споделя историята Businessinsider.

Потребителят, който показва с името Купър, декларира, че бордър колито му на име Саси било диагностицирано с болест, пренасяна от кърлежи. След лекуване при ветеринар, почнало да се усъвършенства, само че няколко дни по-късно положението на Саси се влошило, по тази причина Купър я завел още веднъж при ветеринар.

" Кръвният тест сподели още по-тежка анемия, даже по-лоша от първия ден, в който дойдохме ", написа Купър.

След като са направени още проби за разкриване на съпътстващи инфекции, свързани с заболявания, пренасяни от кърлежи, Купър споделя, че те били негативни и " ветеринарят нямал визия какво може да е това ". Той предложил да се изчака, само че стопанинът не бил склонен и потърсил мнение от друга клиника.

#GPT4 saved my dog's life.

After my dog got diagnosed with a tick-borne disease, the vet started her on the proper treatment, and despite a serious anemia, her condition seemed to be improving relatively well.

After a few days however, things took a turn for the worse 1/
— Cooper ☕ (@peakcooper) March 25, 2023   " Междувременно ми хрумна, че здравната диагностика наподобява като нещо, в което GPT4 би могъл да бъде в действителност добър, по тази причина описах обстановката доста в детайли ", написа Купър.
Той въвел информацията за ChatGPT Plus, че кучето му има висока температура и кръвните проучвания от ветеринаря демонстрират анемия. Съобщил и че ветеринарят е диагностицирал кучето с избрана болест и също така въвел резултатите от кръвните проучвания на четириногото.

Купър траял да разказва обстановката, като разказал на ChatGPT Plus, че температурата на кучето е спаднала откакто кучето е приело антибиотици, само че след няколко дни още веднъж е показало признаци, по тази причина са се върнали при ветеринарния доктор.

ChatGPT Plus дал отговор, че въпреки да не е " ветеринарен доктор ", ще се опита да помогне на Купър " да разбере резултатите от кръвната картина и какво може да се случи с кучето ви ".

Първият кръвен тест посочил анемия и невисок брой тромбоцити, споделя AI, до момента в който вторият кръвен тест посочил " доста нарастване на броя на тромбоцитите ". Според оповестените в  Twitter скрийншоти ChatGPT Plus показва, че бледите венци на кучето са резултат от утежняването на анемията, което " може да значи, че първичното лекуване не е било дейно или че може да има различен главен проблем, способствуващ за анемията ".

ChatGPT Plus още веднъж означи, че не е ветеринарен доктор, само че че може да " даде известна информация за вероятните съществени проблеми, които могат да допринесат за анемията при кучетата ". Той също по този начин сподели на Купър да се съветва с ветеринар за " вярна диагноза и рекомендации за лекуване ".

След като попитал втория ветеринарен доктор дали диагнозата на ChatGPT4 може да бъде доказана, той се съгласил с нея, написа Купър. Така лекуването на кучето траяло по различен метод и през днешния ден Саси към този момент е изцяло здрава.

" Не мога да си показва по какъв начин ще наподобява здравната диагностика след 20 години ", декларира той в Twitter, като прибавя, че GPT-3.5, който ръководи ChatGPT, не е могъл да сложи вярна диагноза на Саси. В отговор на различен консуматор в тематиката Купър разяснява, че GPT-4 " би трябвало да бъде инструмент, който да се употребява от експертите, с цел да им помогне да спасят повече животи ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР